Leonard Cohen va morir mentre dormia després de patir una caiguda nocturna a casa seva a Los Angeles

El mànager del cantautor assegura que la seva mort "va ser sobtada, inesperada i pacífica"

Leonard Cohen, durant una visita a París.

Leonard Cohen, durant una visita a París. / AFP / JOEL SAGET

1
Es llegeix en minuts

La mort de Leonard CohenLeonard Cohen va ser comunicada a través de les xarxes socials el 10 de novembre, tres dies després que es produís, i des d'aleshores amb prou feines s'havien conegut detalls sobre el que realment va passar. Ahir es va conèixer la circumstància de la seva mort: el cantautor i poeta va morir mentre dormia, després de patir una caiguda nocturna a casa seva a Los Angeles (Califòrnia). Robert Kory, apoderat de l'artista, ho ha revelat en un comunicat: "Leonard Cohen va morir mentre dormia just després d'una caiguda en plena nit el 7 de novembre. La mort va ser sobtada, inesperada i pacífica", ha dit.

Notícies relacionades

A aquest breu comunicat se n'hi suma un altre, que aporta detalls desconeguts. Aquesta vegada, del seu fill Adam Cohen a través d'una entrada a Facebook: "La meva germana i jo acabem d'enterrar el meu pare a Mont-real. Només amb la família més pròxima i alguns amics de tota la vida presents, va ser enterrat amb un taüt de pi sense adorns, al costat de la seva mare i el seu pare. Exactament com va demanar", detalla.

Cohen va rebre sepultura el mateix dia en què es va conèixer la seva mort pel ritu tradicional hebreu a la tomba on reposen no només els seus pares, també els seus avis i els seus besavis. Durant el ritual es van recitar les paraules de la cançó ‘You want it darker’, que molt probablement va compondre pensant especialment en aquest moment.

Temes:

Leonard Cohen