CANVIS AL GRAN TEATRE

Joaquim Molins deixa el patronat del Liceu

aabella23854834 barcelona 07 10 2013    icult   entrevista joaquim molins pr161017202421

aabella23854834 barcelona 07 10 2013 icult entrevista joaquim molins pr161017202421

1
Es llegeix en minuts

Joaquim Molins ha notificat aquest dilluns al patronat de la Fundació del Gran Teatre del Liceu de Barcelona que té la intenció de deixar la presidència "de manera immediata" per motius de salut. El teatre ha anunciat la seva baixa a través d'un comunicat.

Molins ho ha anunciat en la comissió executiva celebrada aquest dilluns al teatre després d'haver comunicat la seva decisió prèviament al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Molins passarà a formar part del patronat com a vocal de la Generalitat. El seu relleu s'efectuarà el 21 d'octubre en una reunió del patronat que se celebrarà a les 12 hores al Palau de la Generalitat. Puigdemont, president d'honor del patronat, designarà el nou president de la Fundació amb el consens previ dels patrons i les administracions.

"És moment d'un relleu, ja que per motius de salut no puc rendir al 100% i el Liceu necessita un president al 100%", ha manifestat Molins.   

MISSIÓ COMPLERTA

Molins ha manifestat que "malgrat no haver sigut un període no exempt d'obstacles, els resultats obtinguts són evidents amb una rellevància artística i el reconeixement públic del Cor i l'Orquestra", i ha lloat el model de gestió publicoprivat que ha assegurat que permetrà la normalitat en el relleu en la presidència del patronat.

El seu nomenament, el març del 2013, va derivar de les modificacions dels estatuts del teatre l'any anterior, on es recordava que la presidència recauria en un representant de la societat civil per deixar de ser rotativa entre les administracions.

Notícies relacionades

El seu aterratge al Liceu va coincidir amb una de les etapes més dures dels últims anys. A causa de la crisi i les brutals retallades en cultura el Gran Teatre vivia una situació complicada. Molins va confiar en l'actual director, Roger Guasch, per posar en marxa un pla d'emergència que permetés mantenir el teatre sense que minvés la qualitat artística.

Durant els anys en el càrrec Molins ha liderat la implantació del Pla estratègic i de viabilitat 2014-2017 amb l'objectiu de donar sostenibilitat econòmica al teatre, així com mantenir i reforçar la qualitat artística, preservar el projecte musical i desenvolupar la seva funció social.