CÒMIC

A Mortadel·lo i Filemó els retallen la nòmina

'Jornalets més aviat justets', el nou àlbum de Francisco Ibáñez protagonitzat pels agents de la T.I.A., arriba aquest dimecres a les llibreries

aabella35782086 icult libros  comic  mortadelo  y filemon sueldecitos mas bi161004143529

aabella35782086 icult libros comic mortadelo y filemon sueldecitos mas bi161004143529

1
Es llegeix en minuts

Les retallades i la crisi econòmica també han arribat a la T.I.A.. El cap crida al despatx Mortadel·lo i Filemó i els anuncia que, com a la resta de personal, els abaixaran el sou a ¡vuit euros a la setmana! i que, per compensar, també els reduiran la jornada laboral... perquè tinguin temps de trobar altres feines a temps parcial. És a dir, que l'agència no se salva de la pluriocupació precària. Es tracta de 'Jornalets més aviat justets', el nou àlbum de l'esbojarrada parella de detectius creada per Francisco Ibáñez que arriba aquest dimecres a les llibreries, en català i castellà, de la mà d'Ediciones B.

Al nou tebeo, Mortadel·lo i Filemó assumiran "feinetes" que van des de transportar fèretres (amb inquilins) al cementiri, munyir vaques esguerrades o fer els seus primers passos com a obrers de la construcció.

Notícies relacionades

El llegendari dibuixant de Bruguera ja avançava que tenia en cartera aquesta aventura l'abril del 2015, durant la presentació en gran de l'àlbum 'El tresorer', on els seus terribles Mortadel·lo i Filemó seguien la pista d'un personatge igual que Luis Bárcenas, tebeo que es va convertir automàticament en supervendes. No obstant, des d'aquesta data ha manat l'actualitat i ha anat publicant les historietes de Mortadel·lo i Filemó dedicades als comicis generals ('¡Eleccions!'¡Eleccions!, a finals del 2015) i als Jocs Olímpics de Rio ('Rio 2016'), a més d'un altre, el juny passat, sobre la fugida del 'Chapo' Guzmán, '¡El capo s'escapa!'¡El capo s'escapa!

Amb aquests últims títols dels agents de la T.I.A. i el volum integral que recuperava fa pocs mesos la icònica sèrie '13, Rue del Percebe', Ibáñez es continua situant entre els llibres més venuts, com va passar per Sant Jordi i al Saló del Còmic de Barcelona, on se li va dedicar una gran exposició d'homenatge coincidint amb el seu 80è aniversari, que celebrava al març