APOSTA CULTURAL

L'Hospitalet, la nova casa del Cirque du Soleil

La multinacional circense instal·la una seu a la ciutat barcelonina i oferirà com a mínim un espectacle anual fins el 2030

’Kooza’, del Cirque du Soleil, a Port Aventura, l’estiu del 2014.

’Kooza’, del Cirque du Soleil, a Port Aventura, l’estiu del 2014. / MARTÍ FRADERA

1
Es llegeix en minuts

L'Hospitalet de Llobregat es convertirà a partir del 2018 en la nova "casa" al sud d'Europa del Cirque du Soleil, que oferirà un mínim d'un espectacle anual a la ciutat fins el 2030. Segons ha afirmat en roda de premsa el vicepresident de la divisió d'espectacles itinerants de la companyia canadenca, Finn Taylor, es tracta d'un acord singular i inèdit, ja que l'habitual és que el Cirque du Soleil repeteixi "dues o tres vegades" els seus espectacles en un mateix emplaçament i després canviï de lloc.

"Estem molt decidits a integrar-nos" a L'Hospitalet, ha assegurat Taylor al Palau de Can Buxeres, després de rubricar un acord amb l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín. El directiu de la companyia de circ ha subratllat que la multinacional contracta unes 250 persones autòctones cada vegada que porta un dels seus espectacles a una ciutat.

UN SOLAR DE 19.000 METRES QUADRATS

El barri de Bellvitge ha estat el lloc escollit per acollir el Cirque du Soleil; concretament, un solar de 19.000 metres quadrats ubicat a l'enclavament situat entre la travessia industrial i el carrer Feixa Llarga. La carpa on es portaran a terme les representacions serà similar a les que s'havien desplegat en ocasions anteriors al Fòrum de Barcelona per acollir la 'troupe' circense i tindrà capacitat per acollir uns 2.500 espectadors.

El febrer del 2018 arribaran els primers dels 120 artistes que es desplacen de mitjana per a cada espectacle, i al març el Cirque du Soleil pujarà el teló per primera vegada a L'Hospitalet, amb un espectacle del que encara no s'ha desvetllat el títol però que ja està "planificat".

al març el Cirque du Soleil pujarà el teló per primera vegada 

Taylor assegura que la companyia vol contribuir a crear riquesa i llocs de treball a la ciutat catalana, i ha recalcat que durant els mesos de la seva estança, els membres de la 'troupe' s'allotjaran a L'Hospitalet i firmaran convenis amb empreses locals de publicitat i restauració, entre d'altres iniciatives.

CANVI DE CIUTAT

Notícies relacionades

Amb aquest anunci, el Cirque du Soleil es converteix en un dels actius més valuosos del Districte Cultural que L'Hospitalet va començar a idear fa uns anys, i se suma a les empreses que han decidit canviar Barcelona per la localitat veïna. 

L'acord de la companyia amb L'Hospitalet se suma al contracte que van firmar el 2014 amb Port Aventura perquè el parc tarragoní fos la base d'estiu de la companyia canadenca durant cinc anys, amb representacions diàries durant juliol i agost.