ORIGINAL MOSTRA

Una enorme guitarra a l'abast de tothom

L'Auditori acull 'Guitar ON/OFF' una exposició gratuïta i interactiva que anima a experimentar sensacions amb diferents instruments

La mostra és una coproducció entre el Museu de la Música, el Musée de la Musique de París i el Museu del rock de Roskilde

L’exposició ’Guitar ON/OFF’ a l’Auditori. / RICARD CUGAT / VÍDEO: DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Una guitarra de 20 metres de llarg tallada per la meitat descansa al vestíbul exterior de l’Auditori. Aquesta impactant escultura de fusta no només és el contenidor de l’exposició gratuïta, interactiva, multimèdia i transportable 'Guitar ON/OFF'. Té unes enormes cordes que sonen quan les toques i també permet al públic tocar quatre guitarres elèctriques i una d’espanyola. Dissabte, dia de la Mercè, un monitor donarà classes a qui hi vulgui fer la seva primera immersió. D’11 a 13.30 hores i de 16.00 a 18.30 hores.

En la mostra el públic pot descobrir de forma resumida la història de l’instrument i les diferències entre els diferents models. «El que té de bo és que aquí els instruments, a diferència del que passa en un museu, es poden tocar», va destacar Jaume Ayats, director del Museu de la Música, situat a dalt de tot de l’Auditori. El centre s’ha coordinat amb el Musée de la Musique de París (França) i el Ragnarock de Roskilde (Dinamarca) per a aquesta mostra.

Al mànec de l’instrument hi ha  pantalles amb imatges en 3D. Expliquen els diferents tipus de corda i les principals innovacions de diferents models, des d’una Voboam ( 1708) fins a una Stratocaster (1954).

L’interior de la caixa de ressonància de l’escultura es divideix en dos espais. Just a l’entrar, un vídeo reprodueix en un minut i mig les 96 valuoses guitarres exposades al Museu de la Música. També s’explica el procés de construcció d’aquest instrument i la seva història des del segle XV fins als nostres dies.

Però el que més crida l’atenció és la força de les imatges i la música a la sala contigua.

EXPERIÈNCIA TOTAL

Notícies relacionades

Un es pot convertir en un heroi del rock com Slash i tocar amb 'air guitar', 'Sweet child o mine' i emular l’enyorat Paco de Lucía i el seu 'Entre dos aguas'. N’hi ha prou de situar-se en un angle entre dues de les tres parets pantalla i començar a moure’s i a tocar una guitarra imaginària. No s’ha de tenir vergonya: a diferència del que passa a casa, aquí un surt en una de les pantalles, com si fos una estrella. Hi ha una paleta d’estils i artistes diversos: Peret, PJ Harvey, Jimmy Hendrix, Joni Mitchell, Ana Vidovic i Sister Roseta Tharpe. 

L’exposició estarà oberta fins al 27 de novembre. L’horari de la mostra serà el del Museu fins abans de cada concert a l’Auditori.