ESTRENA A BCN

'Cambuyón' causa impacte a la Sala Barts

Excomponents de Mayumaná, Camut Band i Brodas combinen claqué, hip-hop, música i percussió corporal en un muntatge ple de força i energia

fcasals35443769 icult  espectaculo  cambuyon barts160909142908

fcasals35443769 icult espectaculo cambuyon barts160909142908

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

'Cambuyón' arriba a la Sala Barts de Barcelona, només fins al diumenge. L'espectacle de dansa i percussió creat per excomponents de famosos grups com Mayumaná,  Brodas Bros, Camut Band i Terekitetap arriba avalat pel seu èxit al festival d'Edimburg i a Nova York.

Aquest aclamat muntatge estrenat a Canàries el 2012, coproduït per l'Auditori de Tenerife i L'Estruch de Sabadell, s'endinsa al cor del ritme i viatja des d'Àfrica fins als Estats Units a base de tones d'energia, ritme i ball.

El nom de l'espectacle fa referència a l'intercanvi que fa segles van establir els canaris amb grans vaixells que, en no poder entrar als ports a causa de la seva dimensió, ancoraven a prop i penjaven cartells dient 'Come buy on' (Vine a comprar). Els canaris aviat van convertir en 'cambuyón', vocable que identificaven amb la idea d'intercanvi, no només les mercaderies sinó la cultura.

Notícies relacionades

L'espectacle s'inspira en aquesta idea. 'Cambuyón' està concebut com un viatge a través del ritme que combina hip-hop, claqué, música i percussió corporal. El so s'extreu de tot tipus de caixes, grans i petites -fins a un paquet de mistos- i s'integra en una dinàmica banda sonora basada en la percussió dels set enèrgics ballarins i d'altres elements, així com una guitarra d'aires flamencs. 

UN VIATGE PLE D'ENERGIA

Una escenografia senzilla, amb elements que recorden la vida als vaixells i als ports serveix de marc per a la fusió de disciplines en aquest muntatge dissenyat per Carlos Belda i Jep Meléndez. El viatge de 'Cambuyón' comença a Àfrica i passa per Irlanda, Llatinoamèrica i els EUA per mostrar la forta connexió de l'ésser humà amb el llenguatge més universal de tots: la música i el ball.

Temes:

Dansa