A LA SEVA BIOGRAFIA 'BORN TO RUN'

Springsteen revela que va patir una depressió al complir els 60 anys

El cantant, que ja va lluitar contra la malaltia en la dècada dels 80, va incloure el tema 'This Depression' a l'àlbum 'Wrecking Ball', del 2012

bruce

bruce / FERRAN_SENDRA

1
Es llegeix en minuts

Bruce Springsteen, de 66 anys, ha revelat la seva batalla contra la depressió que va patir el 2010 al complir 60 anys i que va coincidir en el temps amb la publicació, el 2012, del seu àlbum 'Wrecking Ball', en què va incloure el tema 'This Depression'. El Boss ha fet aquesta confessió en una entrevista a 'Vanity Fair' amb motiu de la publicació de la seva nova autobiografia, 'Born to Run', que surt a la venda el pròxim 27 de setembre.

"Vaig estar destrossat entre els 60 i els 62, després vaig passar un any bo, i vaig tornar a estar malament dels 63 als 64", ha explicat. "No és una bona estadística", ha afegit el cantant nord-americà, que detalla que va ser la seva dona, Patti Scialfa, la que el va portar al metge. "Patti observava un tren carregat de nitroglicerina rumb cap al descarrilament... Llavors em va portar al metge i aquest va dir 'aquest home necessita una pastilla'", ha rememorat intentant desmuntar els tabús que encara envolten la depressió.

No era la primera vegada que Springsteen anava a un psicoterapeuta. Fa més de 30 anys, en la dècada dels 80, ja va patir depressions. Les va confessar el 2012 a la revista 'The New Yorker'. El Boss no va tenir manies a admetre que als 80 va tenir una depressió i fins i tot pensaments suïcides. En aquella ocasió, va relatar que al capdamunt de l'èxit es va deixar portar "pel pànic i l'autodestrucció". El pou en què va caure era tan fondo que el 1982 va recórrer a ajuda especialitzada.

ANTECEDENTS FAMILIARS

Notícies relacionades

A l'entrevista a 'Vanity Fair', Springsteen també expressa la por que sempre ha sentit a patir una depressió com la que va afectar el seu pare, Douglas, i relata que a la família d'aquest hi ha antecedents de malalties mentals encara que els afectats no van ser diagnosticats i no se'n parlava. "De petit ho veia com un fet misteriós i incòmode", apunta.

"¿Com és una depressió? No ho vulguis saber. No coneixes els paràmetres de la malaltia", explica el cantant, que s'ha arribat a preguntar: "¿Puc emmalaltir tant que m'assembli més al meu pare del que hauria pensat?. A l'autobiografia, el músic de New Jersey aborda precisament la complicada relació amb el seu pare, que va morir el 1998, que va ser incapaç de dir-li 'T'estimo'.