Històries de 'Joc de trons' (13): l'amant de la reina

1
Es llegeix en minuts
Ernest Alós
Ernest Alós

Coordinador d'Opinió y Participació

Especialista en Escric, quan puc, sobre literatura fantàstica i de ciència ficció, ornitologia, llengua, fotografia o Barcelona

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un dels personatges més patètics de 'Joc de trons' és el pobre Jorah Mormont. Un cavaller exiliat, barbut, quadrat i letal però que es passa la sèrie fent ulls de gatet de mem, colat fins als ossos per la khaleesi rossa, que li dóna una puntada de peu al cul darrere de l’altra. I a sobre acaba contagiant-se d’una espècie de lepra zombi, malaltia que als llibres de George R. R. Martin agafa un altre personatge amb un paper bastant interessant i encara inèdit a la TV; potser els dos papers es fusionaran en un. Tampoc li va millor al mercenari morenàs que acaba despatxat perquè la khaleesi es reserva per a algun senyor de Ponent amb el qual travar aliances i aconseguir descendència (encara que el currículum de la família Targaryen dóna per imaginar alguna possibilitat encara més torbadora).

Notícies relacionades

Però parlem dels amants de les reines. Al llarg de la història, mentre les relacions dels reis amb les seves amants  eren el nostre pa de cada dia, el dels amants de les reines, obligades elles a subministrar hereus amb denominació d’origen dinàstica certificada, era més compromès. Potser a Martin li ha passat pel cap la relació entre Anna Bolena i el seu promès clandestí Henry Percy, apartat per deixar pas a Enric VIII i que va acabar formant part del tribunal que la va condemnar a ser decapitada, per càrrecs d’adulteri amb almenys tres cortesans més, entre ells un músic flamenc, i d’incest amb el seu germà, cosa que només els Targaryen i els faraons egipcis poden permetre’s.

Un altre presumpte amant reial amb mala sort va ser sens dubte el comte suec Hans Axel von Fersen, estretíssim amic de la reina Maria Antonieta que va organitzar la fracassada fuga de la familia reial que es va frustrar a Varennes. Però Van Fersen, això sí, en va sortir més ben parat que la reina. Aquesta vegada, qui va perdre el cap va ser ella.