El vuitè 'Harry Potter', camí de ser el llibre més venut... des del setè 'Harry Potter'

A la web espanyola d'Amazon, la versió original en anglès és el llibre més venut quan falten 56 dies per disposar de les traduccions al català i el castellà

 

  / ROSLAN RAHMAN

1
Es llegeix en minuts

Les xifres de vendes de llibres al Regne Unit i els Estats Units són un tema seriós, sense exageracions promocionals o calculades a ull si es compara amb la situació a Espanya. I tres dies després de la sortida a la venda de 'The Harry Potter and the Cursed Child', el text de l'obra teatral firmada per J. K. Rowling, Jack Thorne i John Tiffany estrenada el 30 de juliol a Londres, les xifres ja estan disponibles. I assenyalen que l'arrencada del vuitè llibre protagonitzat per Harry Potter és la més exitosa de la dècada, superant '50 ombres d'en Grey' (2012) i va pel camí de convertir-se en el llançament editorial més gran... des del setè Harry Potter, fa nou anys.

Segons l'editorial, Little Brown, el llibre ha venut al Regne Unit 680.000 exemplars en els seus primers tres dies de vendes. Si es continua venent a aquest ritme es convertirà en el segon llibre més venut en la seva primera setmana des que es va posar en marxa el sistema de mesurament de Nielsen BookScan: el primer, 'Harry Potter i les relíquies de la mort', va vendre en una sola setmana del juliol del 2007 2.580.000 exemplars. Amazon no ha revelat les xifres de vendes digitals del llibre.

Notícies relacionades

Als Estats Units, l'editorial Scholastic ha informat que en les primeres 48 hores es van vendre 2 milions dels 4,5 milions d'exemplars distribuïts, segons informa la revista especialitzada 'The Bookseller'.

NÚMERO U A AMAZON ESPANYA

Les traduccions al català i el castellà del llibre es publicaran el 28 de setembre. A la web d'Amazon a Espanya, tot i que només està disponible en anglès, 'Harry Potter and the Cursed Child' és avui l'11è 'ebook' més venut i el primer entre els llibres físics venuts 'on line' a través de la botiga.