L'actriu iraniana Taraneh Alidousti, qüestionada per un tatuatge feminista

Mitjans oficials critiquen la dona, que ha replicat a Twitter reafirmant la seva militància feminista

ealos34110287 iranian actress taraneh alidoosti  l   iranian dir160601151958

ealos34110287 iranian actress taraneh alidoosti l iranian dir160601151958 / SADEGH CHENARI

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La cèlebre actriu iraniana Taraneh Alidousti s'ha trobat immersa en una polèmica a l'Iran després de la publicació d'unes fotos en què se li podia veure, sota una màniga del vestit, un tatuatge feminista. Alidousti ha participat en la pel·lícula 'El cliente', del director Asghar Farhadi, que va obtenir el premi al millor guió al recent festival de Cannes.

El tatuatge, informa France Press, va poder ser fotografiat a la roda de premsa que l'equip de la pel·lícula va fer a Teheran al tornar del festival francès. 

En un primer moment, mitjans oficials han acusat l'actriu de ser feminista, un concepte per si mateix sospitós per al règim dels aiatol·làs, i fins i tot han afirmat que aquest obvi símbol de militància feminista -el símbol de Venus, un cercle amb una creu a la part inferior, més un puny tancat a l'interior- significa una mostra de suport a l'avortament. Altres mitjans, intentant defensar l'actriu, han dit que es tractava d'una imatge trucada. 

Notícies relacionades

Taraneh Alidousti ha intervingut en la polèmica a través del seu compte de Twitter, amb diversos missatges. "Calma. Sí, sóc feminista", diu un d'ells. "Una feminista és una persona que creu en la igualtat política, social i econòmica entre els sexes", afegeix un altre. "La resta afecta la meva vida privada. No espereu més explicacions", ha dit.

El tatuatge és una pràctica cada vegada més estesa entre els iranians, seguint el model dels esportistes, fet que provoca irritació en les institucions del règim que vetllen per la moralitat, que el consideren un símptoma d'occidentalització.