Marc Martínez recupera el seu passat rocker al Singlot

El polifacètic actor reconvertit en músic serà una dels plats forts del festival d'humor a Sant Feliu de Guíxols, del 28 al 30 de juliol

fcasals34058051 barcelona 27 05 2016 fermi fernandez  marc martine160527163751

fcasals34058051 barcelona 27 05 2016 fermi fernandez marc martine160527163751 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

L’actor Marc Martínez descobrirà el seu vessant còmic i musical en la segona edició del Singlot Festival 2016, la mostra dedicada a l’humor (i no solament al monòleg còmic) que acull Sant Feliu de Guíxols del 28 al 30 de juliol. En la seva segona edició, el festival de la comèdia s’allunya de l’Espai Port i de la platja per concentrar-se en dos escenaris nous: Las Vegas, una antiga sala de ball, i El Ginjoler, un pati a l’aire lliure a prop del monestir.

«La primera edició va ser una prova que va deixar molt bones sensacions, la idea que vam fer diana», ha assegurat Andreu Buenafuente, organitzador de la mostra juntament amb l’equip d’El Terrat. Aquest any se seguiran «provant coses noves» i s’atorgarà per primera vegada el premi Singlot d’Honor amb què es distingirà la carrera del còmic italià Leo Bassi.

EL GINJOLER / El Sommelier, un monòleg aromàtic al voltant del vi servit per Fermí Fernández, obrirà la mostra al Ginjoler. Després, i en el mateix espai, es representarà Be God Is, un divertit còctel de clown, música i acrobàcies d’Espai Dual, un trident de l’humor format per Oriol Pla, Juanet Blai i Marc Sastre. I tancarà Singlot l’aclamat monologista Goyo Jiménez amb By the way, xou amb què ja va triomfar a la Sala Barts i amb el qual recupera els passatges més divertidíssims d’anteriors propostes i incorpora algunes novetats.

 

Jiménez actuarà a Las Vegas, una antiga sala de festes amb aires de La Paloma barcelonina, on es concentrarà la resta del programa. El dia 29 s’hi estrenarà Mal Martínez, una producció del festival seleccionada entre les propostes presentades l’any passat al mercat del Singlot, punt de trobada de creadors, productors i exhibidors.

DESCONCERT TOTAL / «Encara que actuaré amb la meva banda, més que un concert serà un desconcert», afirma el polifacètic Martínez, que ja ha aparcat l’assassí d’àvies de la sèrie Nit i dia. «Ara que he passat els 50 torno a recuperar el meu passat rocker. Fa 15 anys vaig llançar el meu primer disc, El bolero del Raval. Ara torno amb una altra banda i un repertori més eclèctic, mestís».

En el seu nou disc, Amor y hostias, hi ha des d’esclats punk fins a rumba, va destacar Martínez, que entre cançó i cançó anirà desgranant la seva visió del món. «Em vaig fer actor perquè amb la música les coses van anar de millor a pitjor. Vaig començar tocant al Palau San Jordi per a 22.000 persones en un concert amb grups com Jarabe de Palo i Pedro Guerra. Però vaig acabar tocant al Llantiol», confessa l’actor, al qual acompanyaran Marta Pérez (teclat), Miguel Casamayor (baix), Joan Escofessis (bateria) i Àngela Cervantes (guitarra).

Notícies relacionades

De Madrid arribaran dues propostes: El Rey, una producció de Teatro del Barrio ja vista al Teatre Lliure aquesta temporada, i Nano cabaret, d’Yllana. Interpretada per Alberto San Juan, Guillermo Toledo i Luis Bermejo, El Rey –que se centra en l’ascens al poder i l’abdicació de Joan Carles I– no és una comèdia encara que faci riure en certs moments. Nano cabaret, per la seva banda, està interpretada per Natalia Calderón i Maxi Mendía i gira al voltant de Flo, una dona naïf i somiadora que busca l’amor autèntic.

També cal destacar les jornades professionals, que es tancaran amb una classe magistral del dramaturg, actor i director Andrés Lima. H