COMÈDIA DE CIÈNCIA-FICCIÓ

Els viatges en el temps de Michelle Jenner

L'actriu protagonitza 'En tu cabeza', pel·lícula formada per quatre curts amb guió de Sánchez Arévalo i directors com Maíllo i Cobeaga

La pel·lícula s'emmarca a Cinergía, una iniciativa de Gas Natural Fenosa per conscienciar sobre l'estalvi energètic a través del cine

undefined34018492 cinergia making off del corto de kike ma llo 160524142741

undefined34018492 cinergia  making off del corto de kike ma llo     160524142741
undefined34018487 cinergia  making off del corto de kike ma llo     160524142730

/

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Andrea viu a l’any 2052 i treballa en una institució encarregada de frenar l’esgotament dels recursos naturals. Rep una missió: viatjar al passat (a través de partícules de llum) i entrar en la ment de determinades persones perquè la societat prengui consciència de la importància de l’eficiència energètica. Està prohibit utilitzar els viatges per a assumptes propis, però ella no pot evitar barrejar la feina amb la vida personal i manipular el seu passat sentimental. 

    Aquest és el punt de partida d’En tu cabeza, nova aventura cinematogràfica de Gas Natural Fenosa, que ha batejat com a Cinergía el seu projecte per divulgar l’estalvi energètic a través del cine, i ha comptat per fer-ho amb primers espases de la indústria com Paco Plaza, Jaume Balagueró, Isabel Coixet, Paco León i Santiago Segura. Fins ara, la iniciativa es basava en la producció de curts. Ara, al complir la seva tercera edició, Cinergía (un altre cop, de la mà de la productora El Terrat) es vesteix de llarg i presenta un llargmetratge de ciència-ficció.

RETROBAMENT AMB HUGO SILVA / La pel·lícula, una comèdia romàntica protagonitzada per Michelle Jenner i Hugo Silva (parella a la qual vam veure créixer a la sèrie Los hombres de Paco), la formen quatre curts que es poden veure independentment tot i que formen un conjunt. Caldrà esperar uns mesos per veure’ls en pantalla, ja que s’aniran estrenant en les principals cites del cine espanyol: Sant Sebastià, Sitges, Madrid Premiere Week i Màlaga. Gas Natural Fenosa, que des del 2008 està recolzant el sector, no oculta la seva satisfacció amb Cinergía: els curts de la segona edició van tenir més de 12 milions de visionats.

Notícies relacionades

   El guió de les quatre peces que formen En tu cabeza porta la firma de Daniel Sánchez Arévalo (Primos, La gran familia española), que ha tingut «absoluta llibertat creativa» i ha dirigit un dels capítols. La realització dels altres tres ha anat a càrrec de Kike Maíllo, Borja Cobeaga i Alberto Ruiz Rojo. «És una comèdia romàntica de ciència-ficció. La protagonista ve del futur i sap el que ens espera, així que viatja al passat per advertir-nos. Però se salta algunes regles i viatja a un any especial per a ella, quan va conèixer el seu nòvio [Silva]. Fa anar els fils per evitar que comenci la seva relació sentimental», explica Sánchez Arévalo. A Milagros y remedios, dirigit per Cobeaga, Andrea entrarà en la ment de Vicente, un agent immobiliari que no ha venut mai un pis (Fernando Tejero), i en la d’una veïna addicta a trencar vaixelles (Rossy de Palma).

   «Normalment tenim tendència que siguin els altres els que ens solucionin els problemes. Els que deriven de la contaminació o qualsevol altre. Crec que aquesta mena d’iniciatives, a més de recolzar el cine, serveixen perquè ens fem persones més conscienciades. Jo, de fet, ja ho sóc», diu Sánchez Arévalo.