Sinead O'Connor, trobada sana i estàlvia per la policia després de témer el seu suïcidi

L'artista va desaparèixer diumenge a Illinois després de deixar diversos missatges inquietants a Facebook

 

  / AP / ANTONIO CALANNI

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La policia de Wilmette (Illinois) ha trobat sana i estàlvia aquest dilluns la cantant irlandesa Sinead O'Coonor, després de posar en marxa un operatiu de recerca per la seva desaparició, diumenge, i témer que cometés suïcidi. L'artista pateix un trastorn bipolar, ha intentat almenys una vegada el suïcidi i ha mantingut disputes acarnissades amb els seus familiars a través de les xarxes socials els últims mesos.

O'Connor va sortir a les 6 de la tarda de diumenge de la casa on vivia des del mes de febrer en un suburbi de Chicago, en una bicicleta Raleigh equipada amb un petit motor i vestida amb parca, pantalons de cuir i una samarreta amb el lema 'Irlanda'. La policia no l'ha trobat fins dilluns al migdia.

Sinead O'Connor, que es va fer famosa internacionalment amb 'Nothing compares 2U', una peça que va compondre Prince per a ella , va explicar un intent de suïcidi el novembre del 2015 a través de Facebook. Després d'ingerir una sobredosi de fàrmacs va ser hospitalitzada i va sobreviure. Després d'aquesta hospitalització, va llançar nombrosos missatges agressius contra els seus fills grans, les parelles d'aquests i algun dels pares dels seus fills, incloent-hi un incoherent missatge en la mateixa xarxa social: "Em va robar els fills. Després vau tenir la hipocresia de venir a l'hospital i després no ser-hi quan em vaig despertar, i no agafar-me el telèfon. Aneu-vos-en a la merda. Esteu morts per a mi. Heu matat la vostra mare. M'heu robat els fills. M'heu deixat sola durant dotze setmanes (...) Sou assassins lladres de nens. Mai vull tornar a veure-us o saber de vosaltres (...) Assassins. Mentiders.Hipòcrites. Tots vosaltres. Vosaltres heu provocat això". 

ELS ÚLTIMS MISSATGES

Els missatges que va deixar també en la xarxa social entre el 8 i el 14 de maig van fer témer el pitjor. Segons la cantant, a causa de la seva situació mèdica va posar sota la custòdia del seu fill gran el tercer d'ells, Shaun, de 12 anys, però en lloc de fer-se càrrec d'ell el va ingressar en uns institució d'acollida. Sinead O'Connor té quatre fills Jake Reynolds, el gran, de 29 anys i que ja l'ha fet àvia, Róisín Waters (20), Shane Lunny (12) i Yeshua Bonadio (9).

Notícies relacionades

Els missatges de la cantant s'havien fet durant aquests dies cada vegada més agitats i incoherents, fins que dissabte va passar d'anunciar que anava a traslladar-se a Carolina del Nord per sumar-se a les campanyes en favor de les persones transgènere a reproduir un cartell amb la imatge d'una històrica lluitadora pels drets dels esclaus negres que resava -"Tinc dret a una d'aquestes dues coses: a la llibertat o a la mort. Si no puc tenir-ne una, tindré l'altra"- per finalment demanar al seu fill Jake que aquest dimarts anés a un tribunal per assumir la custòdia del seu germà. "No abandonis el teu germà o cap dels meus altres nens mai. El que li has fet al teu germà i a la teva mare és literalment criminal", afegeix. 

L'artista nascuda a irlanda s'ha implicat en nombroses polèmiques al llarg de la seva carrera, especialment a l'Església catòlica, que ha criticat per la seva passivitat davant els abusos sexuals contra menors, com els que ella mateixa va dir haver patit en la infància. Recentment, la cantant va acusar l'humorista Arsenio Hall de subministrar drogues a l'artista Prince, que va morir fa poc. Immediatament després, Hall va presentar una demanda per difamació contra la cantant per 5 milions de dòlars.

Temes:

Música