Danny Elfman reviu les seves pel·lícules amb Tim Burton a l'Auditori

L'OBC ofereix un concert amb extractes de les famoses partitures per al setè art del compositor, que en cantarà algunes

Les millors bandes sonores de Danny Elfman. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Danny Elfman (Los Angeles, EUA, 1953) no s’hauria imaginat mai que arribaria a estar a l’Auditori de Barcelona amb l’OBC i la Coral Càrmina, dirigits per John Mauceri, i participant en un concert basat en 15 de les bandes sonores creades per a les pel·lícules de Tim Burton. «Durant anys vaig posposar la idea de fer un concert amb les obres que havia creat per al cine», va destacar dijous, feliç després del seu primer contacte amb l’OBC. «Sé que és un repertori difícil perquè has d’estar canviant d’estil constantment, però l’assaig ha anat molt bé. M’ha agradat l’actitud i el compromís dels músics», va afegir el compositor, que no sempre participa en aquest tipus de concerts. En aquesta ocasió sí que ho farà i al final cantarà uns cinc temes de Jack Skeleton, el famós personatge de Pesadilla antes de Navidad, en dues úniques funcions, avui a les 19.00 hores i demà, a les onze del matí.

Projeccions, esbossos i dibuixos cedits per Burton de films com 'Batman', 'Big Fish' i 'Alicia en el País de las Maravillas', entre d’altres, animen l’espectacle. «La música no sempre està sincronitzada amb les imatges. No hi ha projeccions tota l’estona», aclareix Elfman, que ha firmat més d’un centenar de bandes sonores de Hollywood. 

Notícies relacionades

A diferència d’altres realitzadors, Tim Burton li ha donat carta blanca. «Amb ell la paleta s’amplia perquè dóna plena llibertat. No dic que sigui fàcil. Cap film és igual», declara. 'Batman' va suposar el seu repte més gran. «Era la primera vegada que treballava amb una gran orquestra i no tenia gaire experiència. La gent dels estudis no em veia amb bons ulls. 'Batman' ha sigut el més difícil de la meva carrera», reitera. I, com gairebé tot a la seva vida, el primer contacte amb Burton va ser per casualitat. «De seguida vam connectar. Ell és un paio bastant rar, tant com jo», admet. 

A Barcelona, el compositor reviurà les seves col·laboracions amb el cineasta en les celebrades pel·lícules 'Eduardo Manostijeras', 'Charlie i la fàbrica de xocolata', 'Mars Attacks!', 'La núvia cadàver' i també 'Pesadilla antes de Navidad', entre d’altres. «Aquest programa no és un recopilatori de grans èxits. He reorquestrat bastantes peces. Vull sorprendre i oferir coses conegudes però també altres de diferents», va declarar.