ESTRELLA INCÓMODA

Emma Thompson segueix abonada a l'activisme

Un granger intenta ruixar amb fems l'actriu, que participava en una protesta de Greenpeace contra el 'fracking'

La guanyadora de dos Oscars defensa nombroses causes amb accions mediàtiques

 

  / TWITTER

2
Es llegeix en minuts
BEGOÑA ARCE/LONDRES

Emma Thompson es va escapar per molt poc de la pluja de fems que fa uns dies va llançar contra ella i altres militants de Greenpeace un granger enfurismat. L’actriu, que estava acompanyada de la seva germana Sophie, va participar dimecres en una protesta contra el 'fracking' per extreure gas. Els activistes van ignorar una ordre judicial del 2014 que rohibeix la seva entrada al camp situat al comtat de Lancashire on una companyia d’energia té previst portar a terme les perforacions de fractura hidràulica, un polèmic sistema que malmet el medi ambient i al qual s’oposen els ecologistes.

Per denunciar aquesta pràctica, Thompson va filmar una paròdia del popular concurs de rebosteria televisiu Bake off , amb la seva germana, també actriu i guanyadora de Celebrity Masterchef . Una havia cuinat un pastís en forma de turbina de vent, i l’altra, un pastís solar de llimona. El granger, enfadat, –segons va dir, perquè no el deixaven treballar a les seves terres–, va cobrir d’improperis els activistes i a continuació els va ruixar amb fems. Tant Emma com Sophie van aconseguir protegir-se posant-se en una tenda de campanya fins que van arribar cinc policies locals. Els agents van parlar amb elles i les van instar a marxar, però no van fer detencions. 

 

DARD CONTRA CAMERON

Posteriorment, l’actriu va explicar les raons per les quals va participar en la protesta. «David Cameron va anar a la Conferència del Clima a París i va firmar el protocol i després, astutament, per Nadal, quan no mirava ningú, va donar el vistiplau a 200 llocs de fractura hidràulica a la Gran Bretanya», va subratllar. Els ecologistes condemnen aquesta tècnica que comporta grans riscos per a l’aire, l’aigua i per a la salut dels éssers humans.

Thompson és des de fa anys una cara i una veu habituals en disputes, controvèrsies, campanyes i protestes, ja sigui en favor dels drets humans, la defensa del medi ambient o el suport al poble palestí. Dóna suport a Greenpeace des del 2009 i juntament amb tres persones més van comprar terra al poble de Sipson per mirar d’impedir la construcció d’una tercera pista a l’aeroport londinenc de Heathrow. Amb la seva filla Gaia va participar en una expedició per salvar l’Àrtic de les perforacions destinades a buscar petroli. I també és ambaixadora d’un patronat per a la conservació de les illes Galápagos, amenaçades pel turisme. 

En el pla humanitari, Thompson és ambaixadora de l’organització ActionAid, amb la qual ha viatjat a diversos països de l’Àfrica i l’Àsia. A més a més, forma part d’una fundació de lluita contra la tortura, és responsable d’un consell que ofereix teràpia als refugiats traumatitzats i ha denunciat amb una acampada a Trafalgar Square molt espectacular el tràfic de dones obligades a prostituir-se. L’actriu també apadrina la fundació contra la sida creada per  Elton John. 

  

Notícies relacionades

SENTIMENTS CONTRADICTORIS

Guanyadora de dos Oscars, amb un talent dramàtic indiscutible, la seva irresistible energia militant desperta sentiments contradictoris entre els britànics. El diari conservador Daily Telegraph ho va resumir amb una pregunta: «¿ Emma Thompson és un tresor nacional o la dona més irritant de la Gran Bretanya?». 

Temes:

Fracking