The Cranberries obriran el festival Jardins de Pedralbes

Juan Diego Flórez, Paolo Conte, Tom Jones, Joan Baez i M83, entre altres, actuaran en el certamen, de l'11 de juny al 12 de juliol

 

 

2
Es llegeix en minuts
Julián García
Julián García

Periodista

ver +

El festival Jardins de Pedralbes obrirà el seu programa l'11 de juny amb l'actuació de The Cranberries, el grup de rock irlandès dels 90 liderat per Dolores O’Riordan. Cançons com ‘Dreams’, ‘Zombie’ i ‘Ode to my family’ van captivar tota classe de públic, dels amants del rock alternatiu a qualsevol oient amb gust per les cançons pop ben construïdes.

Del rock amb aromes, en ocasions, celtes a la música celta pura i dura: el dia 12 serà el torn de Carlos Núñez i el grup Celtic Legends, una de les tropes de dansa irlandesa més ben considerades del moment. Dos dies després, el 14, actuarà el tenor peruà de veu acrobàtica Juan Diego Flórez. I el 15, en un canvi de sentit notable, el duo alemany de pop electrònic Milky Chance. El seu 'single' ‘Stolen dance’ va ser un dels èxits sorpresa de l'any passat.

El cantautor soul-pop James Morrison (el de l'exitós ‘You give me something’ del 2006) serà el protagonista del dia 17. I uns dies després, el 22, Miguel Bosé portarà a Pedralbes el seu ‘Amo tour’, un xou de dues hores de durada i amb suport de vuit músics. Un artista encara més veterà, Charles Aznavour, recuperarà els seus clàssics de 'crooner' europeu el 25 de juny.

Completen el programa d'aquest mes The Lumineers (dia 26), el grup folk-rock darrere de ‘Ho hey’; l'imponent cantautor italià, amant de la fusió d'estils, Paolo Conte (dia 28); Tom Jones (dia 29), amb un nou disc sota el braç (‘Long lost suitcase’) en què versiona Gillian Welch, Rolling Stones i Hank Williams, i finalment, Ara Malikian (dia 30), el virtuós libanès del violí.

La programació de juliol arrencarà amb George Benson (dia 4), el cantant i guitarrista entre el jazz i la música popular negra. Quatre dies després, el 8, el popular guitarrista i cantautor Toquinho i la cantant Maria Creuza recordaran les cançons del mític disc que van gravar amb Vinicius De Moraes al cafè concert La Fusa de Buenos Aires el 1970. La musa del folk Joan Baez oferirà el 10 de juliol una selecció del seu immortal repertori, essencialment compost per altres però amb joies pròpies com ‘Diamonds and rust’.

CINE D'ESTIU

L'11 de juliol, gir estilístic de 180º o més amb la visita del músic electro-pop Anthony Gonzalez, àlies M83, que presentarà el seu primer disc des del 2011: eclèctic ‘Junk’. Tancant el programa central del festival, el dia 12, hi haurà José González, el cantautor folk-pop suec entre la delicadesa acústica de Nick Drake i, últimament, els ritmes tuareg de Tinariwen.

Com a novetat, Jardins de Pedralbes acollirà el dia 19 de juny la projecció d'una pel·lícula, ‘En busca del arca perdida’, amb la banda sonora interpretada en directe per l'Orquestra Simfònica del Vallès a les ordres d'Ernst van Tiel. ¿Cine d'estiu 'premium'?

Notícies relacionades

Per un altre costat, tots els dies de concert i com a aperitiu a les actuacions centrals, l'escenari Village acollirà un programa de propostes emergents; actuaran Hazte Lapón (11 de juny), Judit Neddermann (30 de juny) i Maria Arnal i Marcel Bagés (10 de juliol), entre altres.

Tampoc hi faltaran dues jornades plenament familiars, com el Dia de la Música by Minimúsica (28 de juny) i la jornada gastromusical by SoundEat! (16 de juliol), tancament definitiu del festival.