CITA AMB LA HISTORIETA

La vinyeta reivindicativa i compromesa, al Saló del Còmic

Una exposició mostrarà com la novel·la gràfica ha reflectit les conseqüències de la crisi i s'ha solidaritzat amb les seves víctimes

Dues vinyetes de ’Las abuelas dan el golpe’.

Dues vinyetes de ’Las abuelas dan el golpe’.

1
Es llegeix en minuts

Amb el títol de 'Novel·les gràfiques compromeses', una exposició mostrarà, en el pròxim Saló del Còmic de Barcelona, com destacats autors i autores han reflectit el seu compromís social retratant les víctimes de la crisi i les conseqüències de la recessió.   

La mostra del saló, que se celebrarà del 5 al 8 de maig a Fira Montjuïc, revisarà temes com el moviment dels indignats, la corrupció, l'emigració i el racisme, els desnonaments, la situació de la tercera edat, la indigència, la marginalitat, la cooperació i la solidaritat. 

PRÒLEGS 

Cadascuna de les seccions de l'exposició estarà prologada per activistes socials com David Fernández, periodistes com Ana Pastor i oenagés com SOS RacismePlataforma Afectats per la HipotecaProyecto Los ArgonautasArrels Fundació i Oxfam Intermón.

Entre els guionistes i dibuixants que exposaran a 'Novel·les gràfiques compromeses' figuren Tyto Alba, Carlos Azagra, Kike Benlloch, Miguel BrievaCristina Bueno, Harkaitz Cano, Jorge Carrión, Isabel Cebrián, Patricio Clarey, Damián, Danide, Dr. Alderete, Cristina Durán, Enrique Flores, Manel FontdevilaSagar ForniésRaquel Franco, Lara Fuentes, Miguel Fuster, Miguel GallardoMiguel A. Giner, Iaioflautes, Roger Ibáñez, Jan, Alfonso López, Andrea Lucio, Jaime Martín, Fermín Muguruza, Álvaro Ortiz, Jordi Pastor, Antonio Plou, Miguelanxo Prado, Marcos Prior, Sonia Pulido, Chechu Ramírez, Revuelta, Paco RocaIsaac Rosa, David Rubín, Antonia Santolaya, Víctor Santos, Claudio Stassi, Alberto Vázquez, Paco Vílchez i Zidrou.

Notícies relacionades

A més d'aquesta, el Saló del Còmic ja havia anunciat altres exposicions, 'Vinyetes sobre rodes' (la principal), una d'homenatge als 80 anys de Francisco Ibáñez, una altra sobre la nova generació d'il·lustradors o una de superheroïnes

La venda anticipada d'entrades està disponible a www.ficomic.com.