REVELACIÓ DE LES LLETRES CATALANES

Milena Busquets, nou fitxatge de la secció 'Al contraatac' d'EL PERIÓDICO

L'escriptora barcelonina, autora de l'exitosa novel·la 'També això passarà', firmarà un article d'opinió els dijous a la contraportada

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Les pàgines d’Opinió d’EL PERIÓDICO presentaran aquesta setmana la incorporació de l’escriptora Milena Busquets dins de l’espai Al contraatac, que corona l’última pàgina d’aquest diari, per sobre de l’entrevista de Gent corrent. Busquets agafa el testimoni d’un altre brillant columnista vinculat al món de les lletres com és Ernest Folch, nomenat recentment director del diari Sport, del Grup Zeta, referència inqüestionable de la informació sobre el FC Barcelona.

    Els articles de Milena Busquets Tusquets (Barcelona, 1972) apareixeran publicats cada dijous, per la qual cosa compartirà graella d’un espai referencial d’aquest diari amb Jordi Évole (dilluns), Manel Fuentes (dimarts), Risto Mejide (dimecres), Sílvia Cóppulo (divendres), Ana Pastor (dissabte) i Xavier Sardà (diumenge). Set grans firmes per disseccionar l’actualitat amb coratge i mà ferma, en consonància amb el periodisme compromès que reclamen aquests temps i que ha sigut una bandera d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA al llarg dels seus pràcticament 38 anys d’història.

    Busquets va ser una de les protagonistes de l’última diada de Sant Jordi gràcies a l’èxit de la seva segona novel·la, També això passarà. Una mena de confessió autobiogràfica, segons Elena Hevia, en la qual havia sabut «transmetre un real sentiment de pèrdua de la seva totèmica mare, la desapareguda escriptora i editora Esther Tusquets, mostrada aquí amb totes les contradiccions de l’amor», afegia la periodista, de la secció de Cultura d’aquest diari, en el seu suggeriment per als lectors davant la festa del llibre del 2015.

Notícies relacionades

    «Una carta pòstuma sense abusar del tu i regulant amb sobrietat i cruesa l’empenta de vegades salvatge de les emocions». Així va definir el crític Domingo Ródenas el mètode de Busquets per escriure una novel·la de gran projecció internacional, amb gairebé una trentena de traduccions per a les principals editorials del món, i que va arribar sis anys després de la primera, Hoy he conocido a alguien, de menys repercussió.

BLOG DE MODA / Aquesta breu producció de la filla gran d’Esther Tusquets, personatge de la gauche divine barcelonina dels 60 i els 70, no amaga una vocació innata per a l’escriptura, manifestada en una esfera més personal. «Jo tenia un blog de moda i a la meva mare li encantava. Em deia: ‘Has trobat una veu. No la utilitzis només per parlar de tonteries’», va explicar a Dominical. Milena Busquets ha seguit el consell maternal al peu de la lletra.