El títol de l'esperat nou disc de Manel: 'Jo competeixo'

L'àlbum sortirà a la venda el 8 d'abril i el primer 'single', 'Sabotatge', es publicarà l'11 de març

dcaminal33006086 icult fotograf a promocional del grupo manel160301135427

dcaminal33006086 icult fotograf a promocional del grupo manel160301135427

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Dimecres passat, 23 de febrer, Manel va anunciar que el seu nou àlbum, el quart de la seva carrera, veurà la llum el 8 d'abril. Sense més pistes sobre el títol ni detalls de producció, més enllà de la difusió de 17 segons d'una de les seves noves cançons. Aquest dimarts, el grup barceloní ha trencat, per fi, el secretisme que envoltava el seu nou treball: el disc es titularà 'Jo competeixo', tindrà 11 temes i es podrà començar a escoltar l'11 de març amb el llançament del seu primer 'single' d'avançament, 'Sabotatge'.

El disc es publicarà, com ja se sabia, el 8 d'abril en format físic (CD i doble vinil) i digital, i es podrà començar a reservar el mateix 11 de març: amb la reserva de la versió digital, l'usuari es podrà descarregar dues cançons d'avançament; mentre que en la versió CD 'digipack', la còpia estarà firmada pels membres del grup. També hi haurà una edició limitada de doble vinil + CD.

A diferència dels tres discos anteriors, gravats en estricta intimitat, el quart disc de Guillem Gisbert, Roger Padilla, Martí Maymó Arnau Vallvé significa la seva primera experiència amb un productor, en aquest cas el nord-americà Jake Aron, que ha col·laborat amb Grizzly Bear, Jamie Lidell, tUnE-yArDs i Chairlift, i ha produït el debut del raper Le1f, entre altres. La gravació del disc va tenir lloc en dues fases, entre el novembre i el desembre passats: la primera a Dreamland, un estudi instal·lat en una antiga església a prop de Woodstock, i la segona, a Dr. Wu's, l'estudi de Jake Aron situat a Brooklyn. El resultat són 11 cançons que, masteritzades en Sterling Sound per Chris Gehringer (Rihanna, Madonna, Drake, Nas, Wu-Tang Clan), "redefineixen amb matisos electrònics el seu so", segons la nota promocional del grup.  

El 'setlist' del nou disc és el següent:

1. Les cosines

2. Cançó del dubte

3. Arriba l'alba a Sant Petersburg

4. La serotonina

5. Temptacions de Collserola

6. M'hi vaig llançar

7. L'espectre de Maria Antonieta

8. BBVA

9. Sabotatge

10. Avança, vianant

Notícies relacionades

11. Jo competeixo

Manel presentarà el nou disc el 4 de juny al Parc del Fòrum, dins de la programació del Primavera Sound. A més d'aquest concert, hi ha confirmades sis dates més: 11 de juny, Festival de les Arts de València; 11 de juny, NOS Primavera Sound de Porto; 1 de juliol, Vida Festival de Vilanova i la Geltrú; 2 de juliol, Canet Rock; 30 de juliol, Festival Internacional de Música de Cambrils; i 13 d'agost, Concerts al Fòrum Romà d'Empúries. 

Temes:

Manel Música