Jaume Cabré torna al llibre infantil al cap de 35 anys

L'autor de 'Les veus del Pamano' presenta 'En Pere i el bosc', un àlbum il·lustrat escrit i pensat per al seu nét

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / BARCELONA

Fa 35 anys, Jaume Cabré era pare de dos nens, el Martí i la Clara, i cada un va tenir un llibre escrit pensant en ells i també en la resta de lectors de la seva edat, entre els 7 i els 14 anys. De manera que l'autor de Les veus del Pamano, Senyoria i Jo confesso va incloure en la seva llavors encara incipient bibliografia dos títols entre el gènere infantil i el juvenil, L'home de Sau i La història que en Roc Pons no coneixia. Ara, Jaume Cabré, a més de pare és avi, i ha tornat a sentir la mateixa inquietud. Només que ara ha entrat en matèria abans, i el llibre que acaba de rebre el seu nét Pere (i els lectors d'edats similars, de 3 a 5 anys) està pensat perquè el llegeixin en veu alta, amb il·lustracions i solapes per aixecar. És En Pere i el bosc l'àlbum il·lustrat que Cabré ha presentat aquest migdia a l'Ateneu Barcelonès.

En Pere i el bosc es publicarà en català i traduït al castellà, en els segells Estrella Polar i Timun Mas, amb il·lustracions de Júlia Sardà, una jove artista que ja té obra publicada a la Gran Bretanya i Alemanya. Aquesta és la primera experiència de Cabré amb l'àlbum il·lustrat (deixant a part un encàrrec que va rebre els anys 80, El blauet, il·lustrat a posteriori).

Notícies relacionades

El llibre comença amb el Pere anant a buscar el cotxe de bombers que ha perdut enmig del bosc. Allà començarà a trobar-se amb diversos animals, que li descobriran tot un món. Un eriçó, un mussol, un esquirol, una granota... 

NO SERÀ L'ÚLTIM

I, avisa Cabré, hi haurà com a mínim un llibre més. La seva néta Mariona no es quedarà sense el seu... Malgrat que l'escriptor considera que escriure per a nens no és gens fàcil, perquè es tracta d'un lector "intel·ligent però inculte", al qual se li han de plantejar textos "que siguin clars però intel·ligents". I és que al client se l'ha d'escoltar: Cabré va explicar primer el conte de viva veu al seu nét, i aquest li va criticar el final, cosa que va ser "una esmena a la totalitat".