indemnització milionària

Campanya de 'crowdfunding' per ajudar el xef José Andrés a pagar a Donald Trump

El precandidat republicà a la presidència dels EUA exigeix 10 milions de dòlars al cuiner espanyol

El xef José Andrés, al seu restaurant Minibar, a Washington, en una imatge d’arxiu.

El xef José Andrés, al seu restaurant Minibar, a Washington, en una imatge d’arxiu. / AP / JACQUELYN MARTIN

1
Es llegeix en minuts

Un exdiplomàtic mexicà ha llançat una campanya de 'crowdfunding' internet per recaptar fons a favor del cuiner espanyol José Andrés, contra qui el magnat immobiliari i aspirant republicà a la Casa Blanca Donald Trump va presentar una demanda per la qual li exigeix 10 milions de dòlarsdemanda .

La campanya, que porta per nom 'Ajuda el cuiner José Andrés contra la demanda de Trump', ha sigut llançada a la plataforma de finançament col·lectiu Indiegogo i ja ha recaptat 6.767 dòlars en 13 dies.

El precandidat republicà a la presidència dels EUA va presentar una demanda contra el popular xef espanyol, a qui exigeix una indemnització milionària per haver trencat suposadament un acord per gestionar el restaurant d'un dels seus hotels.

Tal com van fer altres empreses o personalitats, José Andrés va decidir cancel·lar el seu acord amb Trump per les seves declaracions del 16 de juny, quan va anunciar la seva campanya per a les eleccions presidencials del 2016 amb comentaris ofensius als immigrants mexicans i la proposta d'aixecar un "gran mur" a la frontera amb Mèxic.

Després d'això, Trump va interposar la demanda, en què al·lega que la negativa del cuiner a gestionar el restaurant principal del Trump International Hotel, a Washington, li ha ocasionat "pèrdues i danys per valor de milions de dòlars".

"Demostrem-li a Trump que José Andrés i la comunitat hispana no es deixen trepitjar pels diners i els advocats. Els teus diners van directes al grup de José Andrés ThinkFoodGroup per cobrir les despeses de la demanda de Trump", diu la campanya de la plataforma de finançament col·lectiu.

Notícies relacionades

L'impulsor de la campanya, que té per objectiu arribar als 100.000 dòlars, és l'exambaixador de Mèxic a la Xina Jorge Guajardo (2007-2013).