INNOVADORA PROPOSTA ESCÈNICA D'ESTIU

El Singlot arrenca les rialles del públic de la Porta Ferrada

La primera edició de la mostra de comèdia i humor triomfa a Sant Feliu

Faemino y Cansado , en el seu surrealista xou ’Com en casa ni hablar’.

Faemino y Cansado , en el seu surrealista xou ’Com en casa ni hablar’.

2
Es llegeix en minuts
CÉSAR LÓPEZ ROSELL / SANT FELIU DE GUÍXOLS

Una iniciativa única entre les cites d'estiu. El festival d'humor i comèdia Singlot ha fet que durant quatre dies el riure i el somriure  s'hagin apoderat de Sant Feliu de Guíxols. Andreu Buenafuente, director des del Terrat d'aquesta innovadora proposta impulsada amb la col·laboració de The Project, ha fet realitat un somni  i no només ha posat un peu al Festival de la Porta Ferrada, on s'emmarca la mostra, sinó que ja ha fet el primer pas per al seu assentament definitiu. L'èxit de la cita i la complicitat dels professionals que han participat en aquestes jornades dibuixen un il·lusionant futur.

«Estic encantat amb aquest inici. El festival m'ha donat més del que esperava, tant en l'aspecte artístic com en el sentimental. Crec que hem posat les arrels d'un arbre molt ben plantat», explica Buenafuente. L'humorista afirma sentir-se «sobrepassat» per la resposta rebuda. «Que algú com Leo Bassi t'agraeixi  emocionat l'oportunitat de compartir les inquietuds d'un gremi no sempre ben tractat, et dóna molt bones vibracions. I el mateix ha passat amb Ramon Fontseré, il·lusionat de participar en aquesta experiència», afegeix.

El director ressalta que encara falta fer passos per a la consolidació d'una proposta que no pretén assumir el «gegantisme de Tàrrega» però que ha de progressar amb retocs com l'estrena de noves produccions i una internacionalització de l'oferta, a més a més de l'ampliació de la presència de monologuistes en «un auditori tan natural com la platja» i en un poble tan «idíl·lic» com Sant Feliu. L'organització estudia, a més a més, propostes com la de l'extensió d'una edició bis del Singlot a Madrid.

Espectacles de diferents formats, golfes d'humor gamberro al xiringuito de platja, cine documental, jornades amb productors, exhibidors i creadors de les quals han sortit atractives idees d'espectacles i seminaris com el de Bassi han omplert de contingut les jornades. El surrealista xou de Faemino y Cansado Com en casa ni hablar va tancar diumenge a l'Espai Port un esdeveniment que s'havia iniciat amb el manifest sobre  l'humor de Darío Adanti, fundador de la revista Mongolia, i el muntatge del bufó Leo Bassi B.O.B (Best of Bassi), que va agitar el Teatre Auditori.

Notícies relacionades

EXERCICI D'IMPROVISACIÓ / Andreu Buenafuente i Edu Galán van obrir divendres les actuacions de l'Espai Port amb Hacer el humor, enginyós exercici d'improvisació que va precedir el ja conegut muntatge Berto sigue con nosotros, amb Berto Romero entestat a cantar i explicar la seva vida... i la dels altres. Els Joglars, dirigits per Fontseré, van sorprendre amb la sàtira VIP, una divertida reflexió sobre la tirania que exerceixen els nens sobre els seus progenitors.

Però on es van produir les sorpreses més inesperades va ser al xiringuito dels monologuistes. Toni Albà, caracteritzat de Rei, va apadrinar divendres dos artistes locals i Buenafuente va aparèixer dissabte pel mateix escenari. Un al·licient per a molts vianants que es trobaven sense saber-ho amb actuacions gratuïtes a la platja.