FESTIVAL DE VIC

António Zambujo obrirà el Mercat de Música Viva

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA / BARCELONA

El neofado d'António Zambujo obrirà la 27a edició del Mercat de Música Viva de Vic amb un concert en què el cantant portuguès estarà acompanyat per l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. El Teatre Atlàntida acollirà el 17 de setembre l'inici de la nova edició d'aquesta mostra destinada a dinamitzar les contractacions en el sector de la música en viu. Acollir l'European Forum of World Wide Music Festival assegurarà almenys entre 25 i 30 programadors internacionals, va anunciar ahir Marc Lloret, director del festival.

A part del concert inaugural hi ha dues produccions més impulsades pel festival: el Carles Benavent Ensemble, en què el cèlebre baixista fusiona el seu trio, un quartet de cordes i Joan Clota Nen, músic d'Hostafrancs hereu d'una saga de cantaores catalans oblidats.De les 50 actuacions previstes entre el 17 i 20 de setembre més de 20 són estrenes. Soleá Morente amb Los Evangelistas, així com els catalans Bikimel, Ramon Mirabet, Egon Soda, Mourn, Inspira i LaSoul Machine presentaran disc nou. Entre els artistes internacionals figuren la nova veu de Cap Verd Elida Almeida, el grup mexicà Sonido Gallo Negro i el seu mix de cúmbia peruana i psicodèlia. Altres músics a descobrir són la melancòlica cantant i violoncel·lista brasilera Dom La Nena, el festiu músic jamaicà Brushy One String, el guineà Moh! Kouyaté, amb la seva fusió d'afrobeat i funk, i el francès Gaspard Royant i el seu so inspirat en Roy Orbison i Otis Redding. Els fans de l'electrònica compten, entre altres, amb els italians Joy Cut.

Notícies relacionades

Entre els espanyols, destaquen Niño de Elche, nova sensació flamenca; Aspencat, banda valenciana de referència, i Miguel Campillo, amb una proposta intimista lluny d'El Bicho.

La Pegatina, Els Catarres, Blaumut, Itaca Band i Núria Graham animaran els escenaris més populars: plaça Major i Sucre.