quatre dies de música

Més de 200.000 persones consoliden el festival Viña Rock d'Albacete

Les 120 bandes participants en els concerts han generat 18 milions d'euros per a la població

Públic al Vinya Rock d’Albacete el 2015.

Públic al Vinya Rock d’Albacete el 2015.

1
Es llegeix en minuts

Més de 200.000 persones han disfrutat en la XX edició del festival Viña Rock d'Albacete. Al marge de valoració dels grups participants, l'èxit de públic i econòmic de la trobada està fora de tot dubte, amb uns ingressos estimats per a la ciutat d'entre 16 i 18 milions d'euros en els quatre dies de concerts.

El menú musical ha triomfat, com acostuma a ser habitual en aquest tipus de macroconcerts. Més de 120 bandes repartides en vuit escenaris, amb més hores de música, i un pretès equilibri entre les grans bandes de sempre, bandes emergents i bandes debutants. I en el cartell, més de la meitat d'elles mai havien participat en el festival. I és que els festivals són la via de supervivència de bona part dels professionals de la música a Espanya, després de la crisi del mercat discogràfic.

ATRACTIU TURÍSTIC

Notícies relacionades

David Sánchez, de Reacción Rock, organitzador dels concerts manté l'idil·li amb l'alcalde de la ciutat, Valentín Bueno, el regidor de Cultura, Bernardo Ortega, i el director del festival, Juan Carlos Gutiérrez, i configuren un equip que ha donat a la ciutat un dels seus emblemes turístics. Les xifres del Viña Rock sorprenen no només en el nombre de bandes participants. Més de 1.400 persones han vetllat per la seguretat dels assistents, s'han acreditat més de 350 mitjans de comunicació del país, i s'ha comptat amb assistents de tota la geografia espanyola, i el Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia i Estats Units, entre altres països.

CARTELL DEL 2015

Si vols veure el que et vas perdre aquest any, aquí tens els grups del cartell 2015. L'any que ve, més.