COMPRA

El Cirque du Soleil passa a mans xineses i dels EUA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Un consorci dirigit per la firma privada d'inversions nord-americanes TPG i la xinesa Fosun Capital, amb l'objectiu d'expandir-lo al país asiàtic, ha comprat el Cirque du Soleil per una quantitat que no sigut revelada, segons va indicar el grup en un comunicat, que tampoc va especificar com es repartirà el capital ni altres detalls de l'operació.

TPG tindrà tindrà així una participació majoritària en l'empresa del Cirque du Soleil, mentre que el fundador de la companyia circense, amb seu al Quebec (Canadà), Guy Laliberté, conservarà una participació minoritària i seguirà contribuint a la direcció artística i estratègica.

Notícies relacionades

Els diaris locals The Globe and Mail La Presse van informar ahir que TPG hauria pagat per la famosa companyia d'espectacles acrobàtics i circenses uns 1.400 milions d'euros i que la seva participació en l'empresa seria del 60%.

Segons La Presse, el fons d'inversions xinès Fosun Capital, que havia comprat al febrer el Club Méditerranée, es quedaria amb una participació aproximada del 20%. Pel que fa a la resta, un 10% quedaria en mans de Guy Laliberté i l'altre 10%, de la Caisse de Depot et de Placement del Quebec, una caixa de dipòsits i inversions. Fins ara Laliberté era propietari del 90% del Cirque du Soleil i la resta estava en poder d'inversors de Dubai.