«Vaig perdre el meu millor amic, el meu germà»

Vin Diesel, a Fast & furious.

Vin Diesel, a Fast & furious. /

2
Es llegeix en minuts
PAZ MATA / LOS ANGELES

Heroi de l'acció més adrenalínica en els papers de Dominic Toretto a Fast & furious, Xander Cage a xXx o Riddick a Pitch black, l'actor californià Vin Diesel (de verdader nom, Mark Sinclair) ens evoca amb una emoció difícil de dissimular el seu gran amic Paul Walker, mort en un accident de trànsit el 2013. La seva relació anava molt més enllà de l'àmbit professional. Eren íntims, gairebé germans.

-¿Què va suposar per a vostè la mort de Walker?-Quan va tenir lloc la tragèdia, vaig perdre el meu millor amic, vaig perdre el meu germà. Aquesta pel·lícula ha sigut un acte d'amor, sens dubte la més difícil que he fet fins ara, perquè les relacions d'amistat i de família que es veuen a la pel·lícula són cent per cent reals.

-¿Com era Paul Walker?-Era un tipus especial, no només treballant, sinó en la vida privada. Tenia un cor enorme, es preocupava molt de la gent, però això era una cosa que no li agradava publicitar. Paul va dedicar molts anys i esforços a ajudar gent a tot del món, des d'Haití fins a les Filipines. Per a mi era una espatlla on recolzar-me quan tenia un problema, era molt més que família. La meva filla es diu Pauline en honor seu.

-¿Què n'opina del suport que ha tingut dels fans de la franquícia?

-Que ha sigut extraordinari. Quan vaig veure comentaris a Facebook que deien «Paul t'està mirant des del cel i està orgullós de tu», vaig arrencar a plorar com un nen. Aquella persona no em coneix, ni coneixia Paul, però el fet que intueixi que la nostra relació era tan estreta i profunda significa molt per a mi. Sense el suport dels fans no crec que hagués pogut completar la pel·lícula.

-¿Hi haurà més Fast & furious?

-Una de les senyes de la sèrie és tenir un gest de complicitat amb l'espectador i deixar-li entendre que hi haurà una altra entrega. En aquest capítol era molt més important l'homenatge a una persona com Paul, a qui tots estimàvem de cor. El principal objectiu era permetre a l'espectador acomiadar-se també de Paul, així que vam preferir no fer res que fes suposar que hi pot haver una nova entrega de la sèrie. Només dir adéu a Paul.

-¿Vostè voldria que hi hagués un Fast & furious 8?

Notícies relacionades

-De moment no hi ha res confirmat, però les portes continuen obertes...

-¿Quin és el secret de la sèrie, en la seva opinió?-La història ha anat evolucionant mirant al planeta com si fos el nostre territori. La idea és que els personatges es puguin moure lliurement d'una part a l'altra del món. A tot arreu agraden les carreres urbanes de cotxes i crec que l'espectador espera que li oferim un gran espectacle de cotxes i acció, que els portem a indrets que potser no tindran mai l'oportunitat de conèixer: Abu Dhabi, Berlín, Rio, Londres...