guardons de la fundació bancària la caixa

Antoni Miralda, premi Arte y Mecenazgo

La Fundació Sorigué, distingida pel seu mecenatge

Antoni Miralda, ahir, a Madrid.

Antoni Miralda, ahir, a Madrid. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

La Fundación Arte y Mecenazgo va guardonar ahir en la cinquena edició dels seus premis, dotats amb un total de 90.000 euros i una escultura de Miquel Barceló, l'artista barceloní Antoni Miralda, la galeria bilbaïna Carreras Mugica i la Fundació Sorigué, de Lleida. El nom dels guardonats va ser anunciat per la directora general adjunta de la Fundació Bancària La Caixa, Elisa Duran, i la directora general de la Fundación Arte y Mecenazgo, Mercedes Basso, en un acte a Madrid al qual van assistir els premiats.

Els guardons, impulsats per la Fundació Bancària La Caixa -presidida per Isidre Fainé-, pretenen «donar visibilitat i prestigi a la dedicació i la generositat d'aquells que han contribuït de forma especial al patrimoni artístic col·lectiu», d'aquí ve que reconeguin tant la creativitat dels artistes com la tasca de galeries i col·leccionistes en favor de l'art. Defensen i reconeixen també la tasca de la figura del mecenes, «com a exemple de responsabilitat social individual, imprescindible perquè l'art en totes les seves formes segueixi fluint».

Els premis, que s'entregaran el mes de maig vinent, han recaigut en les quatre edicions anteriors en Soledad Sevilla, Eva Lootz, Elena Asins i Isidoro Valcárcel Medina; les galeries de Juana de Aizpuru, Soledad Lorenzo, Elvira González i Silvia Dauder, i els col·leccionistes José Luis Várez Fisa, Helga de Alvear, la Colección Fundación Juan March i Pilar Citoler.

Notícies relacionades

L'artista guardonat, Antoni Miralda (Terrassa, 1942), és autor d'una obra arriscada i consolidada al llarg de més de 40 anys, fruit, segons el jurat -Francisco Calvo Serraller, María de Corral i Bartomeu Marí-, d'un llenguatge molt personal en permanent investigació i que troba en el menjar una referència bàsica per la seva condició d'element essencial de cohesió comunitària. Una de les seves obres més conegudes és el projecte Honeymoon (1986-1992), que celebrava el casament imaginari entre l'estàtua de la Llibertat, de Nova York -ciutat on resideix- i el monument a Colom, de Barcelona.

En Pedro Carreras i Ignacio Múgica de la galeria bilbaïna Carreras Mugica va recaure el guardó en la categoria de galerista. I en la de mecenatge, la distinció es va atorgar a la Fundació Sorigué, per la seva capacitat de compartir i la seva contribució al conjunt de la societat.