Damian Marley és el primer cap de cartell del Cruïlla

El fill del mític Bob Marley debutarà a Barcelona al Parc del Fòrum el juliol vinent

{Damian} Marley, en una imatge promocional.

{Damian} Marley, en una imatge promocional.

1
Es llegeix en minuts

Damian 'Jr. Gong' Marley, el fill del mític Bob Marley Cindy Breakspeare (Miss Món 1976), és el primer cap de cartell anunciat pel Festival Cruïlla Barcelona, que se celebrarà els dies 10, 11 i 12 de juliol al Parc del Fòrum. L'artista jamaicà, guanyador de tres Grammy amb la seva original proposta en què dóna cabuda des del roots reggae fins al dancehall i que ha col·laborat amb artistes com Skrillex i Mick Jagger, debutarà a Barcelona gràcies a aquesta esperada cita.

Damian Marley ha treballat molt per trobar el seu propi lloc en la història de la música i afegir una perspectiva diferent de l'immens llegat dels Marley. El 1996 ja va muntar el seu propi segell i va llançar el seu primer disc en solitari, 'Mr. Marley', un àlbum amb clares influències del dancehall, produït pel seu germà Stephen Marley.

Amb el seu segon treball, 'Halfway tree', que va publicar el 2001 i en què va barrejar estils com el dancehall, el reggae i el hip-hop, va obtenir un gran reconeixement per part del públic i de la crítica, i es va mantenir a les llistes de Billboard Top Reggae durant 158 setmanes. A més, li va valer el seu primer Grammy al millor àlbum de reggae.

Un revolucionari espiritual

El petit dels Marley va continuar treballant la seva original proposta i va arribar al cim amb 'Welcome to Jamrock', amb què es va consagrar com un autèntic revolucionari espiritual.

Notícies relacionades

El tema que bateja el compacte va ser catalogat com una de les 100 millors cançons de la dècada segons la revista 'Rolling Stone'. I amb el disc va tornar a triomfar als Grammy, aquesta vegada amb dues distincions: la de millor àlbum de reggae i la de millor actuació urbana, amb què es va convertir en l'únic artista de reggae jamaicà de la història a guanyar dos premis Grammy en la mateixa nit. També 'The New York Times' va qualificar 'Welcome to Jamrock' com "la millor cançó de reggae de la dècada".

El següent llançament el va batejar 'Distant relatives' (2010) i va comptar amb la col·laboració de Nas. I només un any després va publicar 'Super heavy' (2011). Paral·lelament a la seva creació discogràfica, l'artista ha continuat treballant amb els seus germans Stephen i Julian en el seu segell Ghetto Youths Internacional Label, per descobrir, desenvolupar i firmar artistes talentosos aplicant els seus dots musicals i la seva experiència creant estils nous i diferents.