Enrique Iglesias, Jorge Drexler i Carlos Vives, estrelles dels Grammy Llatins

La gala dels premis, que es va celebrar a Las Vegas, va rendir homenatge a Paco de Lucía

1
Es llegeix en minuts

La cançó 'Universos paralelos', de l'uruguaià Jorge Drexler, ha estat proclamada divendres a la matinada millor gravació de l'any en la gala dels Grammy Llatins, en una cerimònia celebrada a l'hotel i casino MGM de Las Vegas (EUA). Drexler ha obtingut un segon Grammy Llatí en la categoria de millor àlbum cantautor per 'Bailar en la cueva'.

"Això és una sorpresa monumental, no tinc paraules, aquest disc va ser gravat a Colòmbia. El vull dedicar a Colòmbia i a la memòria del meu avi, que va viure els seus últims 20 anys en aquest país i em va ensenyar a estimar la música colombiana", va comentar Drexler després de recollir el guardó. És la primera vegada que aquest músic llatinoamericà aconsegueix un gramòfon daurat.

Notícies relacionades

El cantant espanyol Enrique Iglesias és qui ha guanyat més gramòfons daurats en la quinzena edició dels Grammy Llatins, un total de tres. Iglesias, que no ha assistit a la gala ja que era a París, s'ha emportat tots els guardons pel tema 'Bailando' i els ha compartit amb els cubans Descemer Bueno i Gente de Zona, que van col·laborar amb ell en aquest tema. 'Bailando' ha estat proclamada millor cançó de l'any, millor cançó urbana i millor interpretació urbana de l'any.

També han obtingut múltiples guardons els porto-riquenys Calle 13,  el colombià Carlos Vives i el guitarrista de flamenc espanyol Paco de Lucía. Calle 13 s'ha imposat en la categoria de millor àlbum de música urbana amb 'Multiviral' i millor cançó alternativa amb el tema 'El Aguante'. Carlos Vives es va imposar amb 'Más + Corazón profundo', com a millor àlbum tropical contemporani, i amb 'Cuando nos volvemos a encontrar' com a millor cançó tropical. Paco de Lucía, que va morir al febrer a Mèxic, va ser reconegut amb el premi de millor àlbum de l'any i millor àlbum de flamenc amb 'Canción andaluza'.