UN MES D'ACTUACIONS A L'HOSPITALET

Música i poesia, a Acròbates

El festival inaugura avui la seva programació amb Andrea Motis

Jorge Drexler interpreta ’Todo Cae’ en acústic / ANAHÍ GALLARDO

Jorge Drexler interpreta ’Todo Cae’ en acústic
Dani Flaco interpreta en acústic ’El mayor de todos mis miedos’.

/

2
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL / BARCELONA

El Festival Acròbates proposa un nou salt sense xarxa a cantants i actors de reclam com Jorge Drexler, Nacho Vegas, Leiva i Dani Flaco, o Montserrat Carulla, Sílvia Bel i José Sacristán. Un cartell d'alta volada en què el maridatge entre música i poesia durarà un mes i ocuparà diverses sales de l'Hospitalet. La seva 9a edició comença avui al Teatre Joventut amb Andrea Motis, Joan Chamorro i The New Catalan Ensemble i el seu disc Coses que es diuen però que no es fan, nodrit de poemes de  Vinyoli, Casasses i Papasseit, entre altres.

La directora artística del festival, Vanessa Martín, destaca afortunades trobades com la de Julián Saldarriaga, baixista de Love of Lesbian, i Pancho Varona (guitarrista i compositor de Joaquín Sabina), que a la sortida d'una de les Noches Sabineras de Varona van decidir muntar alguna cosa junts. La sintonia va ser immediata. I contagiosa: hi van involucrar Santi Balmes (el cantant de Love of Lesbian). El fruit és el recital Love of poetry que acollirà l'Auditori Barradas (4 de novembre).

Altres espectacles inèdits i produïts per Acròbates són Joan Vinyoli i Oscar Samsó, els amics acarats: «Montserrat Carulla i Estel Solé recitaran poemes d'aquests dos poetes i amics sobre un acompanyament musical compost especialment», avança Martín. La cita serà el 15 de novembre, a L'Harmonia. «Sense oblidar els incombustibles Benjamín Prado, Leiva, Luis García Montero i Carlos Tarque (de M-Clan), que s'uniran per primera vegada en una nit molt especial batejada Poetry & Rock» (el dia 13, al Joventut).

La mostra acollirà la presentació dels últims discos de Jorge Drexler (Bailar en la cueva), el 6 de novembre al Joventut; Nacho Vegas (Resituación), un dia després a la sala Salamandra; Depedro (que tancarà la gira de La increíble historia de un hombre bueno), el dia 8 al Joventut; Pedro Pastor (La vida plena), el 14 al Barradas; Dani Flaco (Versos y madera), el 21 a Salamandra; i El Kanka (El día de suerte de Juan Gómez), el 28 a la mateixa sala, entre altres.

Notícies relacionades

I sota l'epígraf Maleïts poetes, convida l'actriu Sílvia Bel a recitar versos de Blai Bonet, Baudelaire, Sylvia Plath, Verdaguer i Nicanor Parra (7 de novembre, Barradas).

Els poetes Marc Romera (interessantíssim autor guanyador del premi Carles Riba 2013 per La nosa) i Silvie Rothkovic oferiran el 22 de novembre un recital a L'Harmonia. I del tancament s'encarregarà el dia 29 al Joventut el veterà actor José Sacristán recordant Antonio Machado, en el 75è aniversari de la seva mort a l'exili.