política cultural

Vicenç Villatoro serà el nou director del CCCB

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Ni un dia ha trigat la Diputació de Barcelona a anunciar el substitut de Marçal Sintes al capdavant del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Vicenç Villatoro, escriptor periodista i fins fa un any responsable de l'Institut Ramon Llull, serà el director del centre a partir del 31 de desembre, data en què es farà efectiva la renúncia de l'actual responsable, Marçal Sintes, que dilluns va anunciar, per sorpresa i un any abans que s'acabés el seu mandat, que plegava per poder centrar-se en el seu treball universitari.

Notícies relacionades

La decisió la va prendre ahir el Consell General del Consorci del CCCB, òrgan presidit per la Diputació i amb l'Ajuntament a la vicepresidència. I ho va fer sense un concurs públic pel mig, fórmula que tampoc es va tenir en compte fa tres anys quan es va optar per Marçal Sintes per substituir Josep Ramoneda, fundador i ideòleg del centre, i el seu director durant 17 anys.

Al llarg de la seva carrera, Vicenç Villatoro (Terrassa, 1957) ha estat director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, responsable de l'Institut Ramon Llull i director de l'Avui, a més d'articulista en diferents diaris. També s'ha dedicat a la literatura amb títols com Evangeli grisMemòria del traïdorLa claror de juliolHotel EuropaLa ciutat del fum i el recent Un home que se'n va. Actualment és director de la Fundació Ramon Llull i membre del Consell d'Administració d'Informació i Comunicació de Barcelona.