ESTRENES DE CINE

Paco León enfosqueix la vida de Carmina

L'actor torna a dirigir la seva mare i la seva germana en una excel·lent segona entrega

Els més petits tenen una cita amb 'La tropa de Trapo en la selva del arcoiris'

Tràiler: ’Carmina y amén’. / periodico

Tràiler: ’Carmina y amén’.
Tràiler: ’El gran cuaderno’.
Tràiler: ’Divergent’
Tràiler: ’No se aceptan devoluciones’

/

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Madrid

La família León Barrios és, segons definició pròpia, "cap, cor i cony". El cap és Paco. El cor, la seva germana María. I el cony, la mare de tots dos: Carmina. El clan va descol·locar el personal fa dos anys amb 'Carmina o revienta', fals documental sobre Carmina Barrios, tota una mare coratge, una força de la naturalesa que mai abans s'havia posat davant una càmera. Després d'aquell experiment, ara Paco León torna a dirigir la seva mare i la seva germana en la segona (i millor) part, 'Carmina y amén'. Més fosca i madura, la pel·lícula comença amb la mort del patriarca, mort que han d'amagar uns dies per així poder cobrar una paga extra. 'Carmina y amén' és la pel·lícula més destacada de les estrenes de la setmana, avançades avui per la festivitat de l'1 de maig.

També arriba a les nostres pantalles 'El gran cuaderno', del director hongarès János Szász. La pel·lícula és una adaptació del 'best-seller' del mateix títol, d'Ágota Kristóf. Guanyadora del gran premi Globus de cristall del Festival Internacional de Cine de Karlovy Vary, 'El gran cuaderno' és un drama antibèl·lic sobre els estralls de la guerra en nens. Narra com en un poble de la frontera hongaresa, dos germans han d'aprendre a créixer acompanyats d'una àvia cruel. S'allunyen de qualsevol moral i aprendran tots els trucs del mal per sobreviure en l'absurd món dels adults.

'Divergent' és un 'thriller' d'acció ambientat en un món futurista on la societat està dividida en diferents faccions basades en les virtuts humanes. Tris Prior (Shailene Woodley) és advertida que és una divergent i que mai encaixarà en cap grup. Però quan descobreix una conspiració encapçalada per la líder d'una facció (Kate Winslet) que destruirà tots els Divergents, Tris haurà d'aprendre a confiar en el misteriós Quatre (Theo James) per, junts, poder saber per què els divergents són tan perillosos abans que sigui massa tard.

'Aprendiz de gigoló' és una comèdia d'embolics protagonitzada per Woody AllenSharon Stone Sofia Vergara i dirigida per John Turturro. Es tracta d'una esbojarrada, divertida i emotiva comèdia que aborda la croada interminable de l'ésser humà per trobar la felicitat en el sexe i l'amor.

'No se aceptan devoluciones' s'ha convertit en el fenomen de la temporada al ser vista per més de 25 milions d'espectadors a tot el món. El seu èxit als EUA marca una fita, ja que és la pel·lícula llatina més taquillera de la història, per davant de títols com 'El laberinto del Fauno' i 'Como agua para chocolate' que ocupaven els primers llocs de la llista. La pel·lícula, que ha recaptat 44 milions de dòlars als EUA, narra com Valentín (Eugenio Derbez) és el solter més faldiller d'Acapulco fins que un dia una dona del seu passat deixa un bebè a la seva porta i desapareix. Valentín decideix anar a Los Angeles a buscar-la, però en comptes de trobar la mare, troba una una casa per a ell i la seva filla Maggie (Loreto Peralta).

Notícies relacionades

En 'The luchbox' la confusió d'un tàper posa en contacte una mestressa de casa i un oficinista. Es tracta d'una comèdia romàntica coproduïda entre l'Índia i França i dirigida per Ritesh Batra i protagonitzada per Irran Khan i Nimrat kaur.

Els més petits tenen una nova cita amb Mumu, Rita, Milo, Talalo, Olga i Alfred, els personatges de la infantil 'La Tropa de Trapo', que aquesta vegada viatgen al Brasil en la seva segona aventura per ajudar els tristíssims micos de la selva amazònica a recuperar la seva alegria i, de passada, tornar el color a l'arc de sant Martí, que està gris per la contaminació. És la nova missió impossible dels ninots animats espanyols als quals va donar vida Álex Colls el 2010 per primera vegada, i que passa al Brasil.