Quatre llibreters recomanen llibres per als més joves

Marta Adell, de La Caixa d'Eines: «Ara ens demanen més recomanacions»

«Ara ens demanen  més recomanacions»_MEDIA_1

«Ara ens demanen més recomanacions»_MEDIA_1 / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts

CAPTIVADA / HECHIZADA Jacqueline West Estrella Polar / Siruela. 16,95 €

Una nena aconsegueix viatjar a altres mons travessant els quadros que hi ha a l'estranya casa on ha anat a viure. El segon episodi d'Els llibres de l'Altrelloc és «un llibre de misteri, aventures, fantasia i amistat per a lectors de 12 a 15 anys. La portada diu que és 'per als fans de Coraline i de Roald Dahl' i crec que té tota la raó».

LA GRAN PROVA / LA GRAN PRUEBA Ana Galán i Sebastián Pino Cadí / Everest. 8,95 €

La sèrie de Mondragó acaba d'arribar a la setena entrega, però la llibretera recomana començar per la primera, en què un nen aconsegueix el seu drac però resulta un animal «desastrós i babau». «Té aventures fantàstiques, personatges divertits, un grup d'amics: el recomano per a nens de 8 anys molt lectors, o de 9 o 10 anys si van més lents. La història enganxa».

LA PRINCESA I LA PORQUETA / LA PRINCESA Y LA CERDITA Jonathan Emmett i Poly Bernatene Maeva. 13,95 €

Marta Adell, en la versió infantil de la llibreria La Caixa d'Eines (plaça de la Revolució, a Gràcia), recomana aquest llibre: «És divertit, els humils en surten ben parats i els reis tenen el que es mereixen». Una confusió fa que una princesa sigui adoptada per uns pagesos, i una porqueta ocupi el seu lloc a palau.

Notícies relacionades

DESCONNEXIÓ / DESCONEXIÓN Neal Shusterman Barcanova / Anaya. 16 €

És «el típic llibre juvenil d''imagina't un món diferent'», diu la llibretera, i pot ser una manera de seguir en línia per als lectors d'Els jocs de la fam. El plantejament és bèstia: «Als 18 anys, els pares tenen l'opció de desconnectar els seus fills, de decidir si segueixen vivint o no. A la novel·la, condemnats a ser desconnectats intenten fugir».