Quatre llibreters recomanen llibres per als més joves

Laia Massons, d'Abacus-Balmes: «Els consells són per als adults»

«Els consells són per als adults»_MEDIA_1

«Els consells són per als adults»_MEDIA_1 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

OLIVIA Y LAS PRINCESAS Ian Falconer Fondo de Cultura Económica. 14 €

Aquesta porqueta, «amb molta personalitat», diu Laia Massons, viu una altra aventura. Un gest de complicitat als pares i mares que no veuen clara l'afició de les seves filles a les princeses Dis-ney: la porqueta Olivia acaba farta de tant rosa, de tant príncep blau i de tant tutú, comença a coquetejar amb el negre gòtic i es pregunta què serà de gran. Però...

LA INCREÍBLE HISTORIA DE LA ABUELA GÁNSTER David Walliams  Montena. 14,95 €

A un nen amb pares passotes l'aparquen amb la seva àvia. Fa pudor de coliflor i es tira pets. Però ella s'inventa un passat de lladre de joies de guant blanc. «Per al lector a qui ha agradat Roald Dahl, de 9 a 10 anys. Té un punt estrambòtic i divertit, però al mateix temps realista: queda clar que tot s'acaba algun dia».

UN POCO PERDIDO Chris Haughton  Milratones. 8 €

Un llibre per llegir amb els més petits a la falda o, en la seva nova versió en format de butxaca, perquè comencin a manipularlo, obrir-lo i a passar pàgines. Un petit mussol s'adorm, cau de l'arbre i no troba la seva mare. Va preguntant als animals del bosc, però no és capaç de descriure-la. «És una història encadenada que acaba amb una sorpresa i es converteix en un llibre circular». Per sentir el típic torna-me'l a llegir.

Notícies relacionades

POEMES PER A TOT L'ANY Joana Raspall  Baula. 8,50 €

Laia Massons recomana aquest llibre de la recentment desapareguda poeta Joana Raspall: «És una introducció fantàstica al seu món poètic». No s'atreveix a destacar un altre títol, Divuit poemes de Nadal i un de Cap d'Any, il·lustrat per Ignasi Blanch, únicament perquè es pot esgotar en qüestió de dies. «Però és una petita joia. Molt pensat per triar el poema que es llegirà enfilat a la cadira per Nadal».