A SANT FELIU DE LLOBREGAT

Mor als 100 anys l'escriptora i bibliotecària Joana Raspall

Creu de Sant Jordi el 2006, la seva obra literària va tenir més relleu en l'àmbit de la poesia infantil

Joana Raspall, bibliotecària, escriptora i lexicòloga.

Joana Raspall, bibliotecària, escriptora i lexicòloga.

1
Es llegeix en minuts

La bibliotecària, escriptora i lexicòloga Joana Raspall i Juanola ha mort als 100 anys aquesta matinada al seu domicili de Sant Feliu de Llobregat, ciutat on es va traslladar a viure als 3 anys després de néixer a Barcelona. Creu de Sant Jordi el 2006, Raspall va tenir una destacada tasca com a activista cultural i defensora de la llengua i la literatura catalanes en els temps de la guerra civil i de la dictadura del general Franco.

Notícies relacionades

Raspall ha mort dies després de la clausura dels actes programats per l'Ajuntament de Sant Feliu, on té un carrer al seu nom des del 2008, i la Conselleria de Cultura per celebrar el centenari del seu naixement.

Al marge de la seva destacada labor bibliotecària, la seva activitat literària es va centrar en el camp de la poesia infantil i també va incloure la novel·la, el conte i el teatre. Pel seu primer llibre de poemes, 'Petits poemes per a nois i noies' (1981), va rebre el premi Crítica Serra d'Or. En el camp de la lingüística, destaca de la seva obra la publicació el 1972 d'un reconegut 'Diccionari de sinònims', amb Jaume Riera.