'Els feréstecs', del Teatre Lliure, guanya cinc premis Butaca

Lluís Pasqual ha estat reconegut com el millor director; Emma Vilarasau, com la millor actriu, pel seu paper a 'Barcelona', i Albert Troia, com el millor actor pel seu treball a 'Smiley'

Lluís Pasqual agraeix el Premi al Millor Director.

Lluís Pasqual agraeix el Premi al Millor Director. / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

L'obra 'Els feréstecs', del Teatre Lliure, s'ha endut cinc guardons i s'ha imposat com la gran triomfadora dels premis Butaca que s'han entregat aquest dimarts a la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). 'Els feréstecs' ha estat reconegut com el Millor Muntatge i el seu director, Lluís Pasqual, com a Millor Director, segons els organitzadors del premi, que es decideix per votació popular.

Aquesta obra de Carlo Goldoni també ha rebut el premi a la Millor Actriu de Repartiment, que ha recaigut en Laura Conejero; el premi al Millor Vestuari, per a Alejandro Andújar i el Premi a la Millor Caracterització, per a Eva Fernández.

La peça 'Smiley' ha estat reconeguda com a Millor Muntatge de Petit Format i Emma Vilarasau com a Millor Actriu per la seva interpretació en l'obra 'Barcelona'. 'Smiley' i 'Barcelona' han empatat en nombre de premis i han obtingut tres guardons cadascuna. El reconeixement com a Millor Actor ha estat per a Albert Troia pel seu treball a 'Smiley', una obra que també ha rebut el premi al Millor Text Teatral, que ha recollit el seu autor, Guillem Clua.

'Barcelona', que optava a set nominacions, s'ha endut, a més del premi d'Emma Vilarasau, els reconeixements a la Millor Il·luminació per a David Bofarull i Millor Composició Musical per a Óscar Roig.

El millor musical, per a Vània Produccions

El musical 'T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré', de Vània Produccions, ha guanyat en les categories de Millor Musical i Millor Actriu de Musical, que ha recaigut en Mercè MartínezToni Viñals s'ha emportat el Butaca al Millor Actor de Musical per 'La flauta màgica', de la companyia Dei Furbi, i Lluís Villanueva ha estat reconegut com a Millor Actor de Repartiment per 'El nom'.

Notícies relacionades

'El principi d'Arquímedes' s'ha endut el guardó a la Millor Escenografia; 'Siena', amb el de Millor Espectacle de Dansa; 'La dona vinguda del futur', com a Millor Muntatge Familiar i 'Les tres germanes', de Declan Donellan, amb el de Millor Producció Espanyola o Estrangera.

La veterana actriu Rosa Maria Sardà ha rebut el guardó honorífic dels premis Butaca de Teatre de Catalunya, que aquest any han inclòs 19 categories i que compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.