UNA JOVE COMPANYIA AL CAPDAVANT D'UN ESPAI SINGULAR

El Círcol Maldà es renova

Els Pirates aposten per una oferta de teatre i dansa, música i cabaret

El equip de ’Sing, song, swing’, que obrirà la nova etapa el dia 11.

El equip de ’Sing, song, swing’, que obrirà la nova etapa el dia 11.

2
Es llegeix en minuts
JOSÉ CARLOS SORRIBES
BARCELONA

Amb l'apropiat lema d'Històries de prop s'obrirà el dia 11 de desembre la nova etapa del Círcol Maldà, pilotada per una jove companyia, Els Pirates Teatre. Han agafat el relleu de Pep Tosar, que va dirigir el singular espai del carrer del Pi (el menjador de la casa senyorial del baró de Maldà) durant cinc anys, els del seu contracte de lloguer. Tosar va fer públic la setmana passada un duríssim decàleg en què acusava de mentir l'administradora de la propietat i de «traïció» els nous gestors, entre els quals hi ha excol·laboradors seus com Adrià Aubert (va ser el seu ajudant de direcció), i Marina Marcos, gerent en la nova etapa i també en l'anterior.

«Lamentem molt que ens hagi acusat de traïció. I només podem valorar i aplaudir el que ha fet Pep Tosar i el seu equip. Han mantingut l'essència de l'espai», va afirmar Adrià Aubert, un dels portaveus d'un col·lectiu format per 14 persones, amb 13 anys d'història i gestat en la seva època adolescent. «Aquest és un projecte independent. Ens vam dirigir al propietari en el moment en què vam saber que l'espai quedaria desocupat, fa més de tres mesos», va afegir Aubert dilluns passat quan van presentar amb tanta il·lusió com poques ganes de parlar de Tosar un ideari segellat en un lloguer de tres anys.

«Tenir una sala era un somni per a nosaltres. I encara més en un espai únic al centre de Barcelona com el Maldà. Nosaltres veiem el teatre, com deia Joan Brossa, com la quarta dimensió del poema», va explicar l'actriu Laura Pau.

Notícies relacionades

DISC DE BRUNO ORO / Aquesta visió es concreta en tres línies de programació: teatre i dansa, concerts de música barroca, de jazz i d'autor, i un cabaret cada dilluns. Sing, song, swing (producció pròpia) obrirà l'oferta de l'11 de desembre al 26 gener. El seguirà Vània, de la companyia Les Antonietes, del 5 al 22 de febrer. El grup de Sixto Paz serà el següent convidat amb l'objectiu d'acollir noves companyies estables.

Entre la música i el teatre es mourà la presentació del nou disc de Bruno Oro, Viatge de l'home que esternuda, en un concert espectacle dirigit per Ramon Simó, director del Grec. Dos machos verdes fritos, amb David Verdaguer i Òscar Machancoses, Jordi Oriol (La caiguda de l'H) i un recital poètic i musical de Marc Artigau seran les primeres propostes d'aquests dilluns de cabaret molt poc convencional.