debut Als proms

Triomf de Josep Pons al Royal Albert Hall de Londres

Josep Pons.

Josep Pons.

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA
BARCELONA

Josep Pons, titular de l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu des de la temporada passada, va debutar amb èxit dimecres a la nit en la cèlebre festa musical dels Proms de Londres, al capdavant de la Simfònica de la BBC. En realitat va ser un doble debut, ja que va actuar en una sala on fins ara no havia dirigit, el cèlebre Royal Albert Hall de Londres.

Davant la Simfònica de la BBC, una orquestra amb què habitualment treballa al Barbican Center de la capital anglesa, va dirigir un programa que incloïa el balletPetruixka, de Stravinski, i elConcert per a violí de Brahms, amb el músic alemany Fank Peter Zimmermann com a solista.

Notícies relacionades

L'estrena mundial deLanguage of leaving, una obra de la compositora alemanya Charlotte Seither en què també va participar el conjunt de coral dels BBC Singers, i dos motetsa cappella van completar el programa. «M'ha fet molta il·lusió debutar aquí davant 6.000 persones. Aquest és un dels festivals més antics d'Europa i el públic és molt coneixedor». I va afegir: «Juntament amb els de Salzburg i Lucerna, els Proms són els festivalstop per a mi».

EL 2014/ Aquest no serà l'únic concert de Pons als Proms. El mestre també tindrà protagonisme en el festival en l'edició del 2014 amb un programa encara per determinar. L'antic director de l'Orquestra i Cors Nacionals d'Espanya treballa regularment amb diverses orquestres europees i grava amb Harmonia Mundi i Deutsche Grammophon. El pròxim octubre realitzarà una gira per Alemanya amb la German Chamber Philharmonic. Serà després que el Liceu hagi aixecat el teló un mes més tard a causa de l' ERO temporal presentat davant la difícil situació econòmica que viu el coliseu.