humor

El 'retHorno' dels xefs de l'humor

Toni Moog, Albert Boira i Eva Cabezas estrenen un nou menú de La Cocina de los Monólogos

La cuina dels monòlegs presenta l’espectacle ’El retHorno’ al teatre Club Capitol de Barcelona. / M. TUDELA / S. SUAREZ

1
Es llegeix en minuts
IMMA FERNÁNDEZ
BARCELONA

Vegeu el vídeo d'aquesta notícia amb el mòbil

o a e-periodico.cat

Serveixen un humor fresc, directe i atrevit. De gust canalla i gamberro. La Cocina de los Monólogos torna demà al Club Capitol amb un nou menú -El retHorno- elaborat per dos dels membres inicials: Toni Moog i Albert Boira, i una nova component: Eva Cabezas.«Serà la gran sorpresa del xou. És una nova Florinda Chico», l'elogia Boira, el seu padrí professional.«El meu únic talent és descobrir talents. Una de les claus per triomfar és no tenir por»,explica el còmic, que també va saber veure al seu dia l'hilarant potencial de l'aleshores tècnic idj Moog.

També el creador dels èxits de taquillaSingles, Facemoog i Blanca Navidad, que assumeix la direcció i producció de l'espectacle, alaba la nova incorporació femenina:«Hi ha poques dones que facin aquest tipus de canalleig tan directe com el de l'Albert i jo. Ella dóna molta canya i és molt fresca», diu Moog. Cabezas ja ha cuinat monòlegs en solitari (Tea­treneu) i va ser col·laboradora de Florentino Fernández aAsí nos va (La Sexta).«Em van fer fora i hi van posar Carmen Lomana. Va guanyar la imatge a l'humor», deixa anar l'actriu que, entre altres ocurrències, explicarà als espectadors algunes«instruccions per al bon ús de la parella».

Notícies relacionades

El trio de xefs servirà tres monòlegs individuals, i també interactuaran entre ells i amb el públic.«Els demanarem que ens diguin refranys i els integrarem al xou; la improvisació és un dels nostres ingredients», anuncia Boira, que reivindicarà «la immaduresa als 50».Ell, als 40, va fer el gran salt de la seva vida: de formador de venedors en una multinacional a vendre la moto en escena.«Amb aquella vida no em divertia».Va descobrir elClub de la Comediai es va posar a cuinar monòlegs per les sales de Barcelona fins a triomfar al Capitol amb Moo­g i Txabi Franquesa.«Vam ser els pioners de l'stand up comedya la ciutat, llavors no hi havia ningú».

Moog, que ja fa set anys que va deixant anar «barbaritats»al Club Capitol, revela algun dels nous dards. La família reial serà una de les seves dianes.«Si els Urdangarin fossin gitanos, els fills estarien en un centre d'acollida, i els pares, a la garjola».