La Fura debuta a Sydney amb el Verdi més indignat

L'obra d'Àlex Ollé aporta una versió compromesa d''Un ballo in maschera'

El muntatge de la Fura presentat a Sydney (Austràlia).

El muntatge de la Fura presentat a Sydney (Austràlia).

1
Es llegeix en minuts
CÉSAR LÓPEZ ROSELL / Sydney (enviat especial)

Un repte de primera magnitud per aLa Fura. L'emblemàticaSydney Opera Houseinaugurarà dimecres la seva contribució a l'any del bicentenari de Verdi amb l'estrena mundial de la versió de gran càrrega política i social d'Àlex Ollé d''Un ballo in maschera'. La producció és un encàrrec d'Opera Australia, en col·laboració amb el Colón de Buenos Aires, la Monnaie de Brussel·les i l'Opera d'Oslo, als teatres dels quals es representarà més endavant després de passar a l'abril per Melbourne.

És la primera vegada que un grup català protagonitza un debut a la sala Joan Sutherland de l'edifici dissenyat per Utzon i també la primera adaptació de l'autor a càrrec del director barceloní. L'escenògraf Alfons Flores, el figurinista Lluc Castells i Valentina Carrasco, com a ajudant de direcció, completen l'equip del desembarcament català als antípodes. L'italià Andrea Molino és el responsable musical d'aquesta proposta, que compta en el repartiment amb la soprano georgiana Tamar Iveri (Amèlia), el tenor mexicà Diego Torre (Gustau III), el baríton australià d'origen argentí José Carbó (comte Ancarstroem) i Maria Pentcheva (Ulrica)

Notícies relacionades

Ollé recupera la primera versió d'aquesta òpera, que narra l'assassinat de Gustau III de Suecia i que va ser censurada per l'amenaça que per al sistema imperant suposaven els seus continguts. El director aprofita l'oportunitat per posar l'accent en la visió més ideològica de la trama. Per aconseguir-ho, ha elaborat una dramatúrgia que intenta reflexionar sobre la convulsa situació actual. El muntatge alerta sobre un futur que pot derivar en noves formes de totalitarisme amagades darrere la màscara de l'aparença democràtica.

>> Llegiu la informació completa sobre l'obra de la Fura a Austràlia a e-Periódico.