RECONEIXEMENT

'Le gran macabre' acapara els principals premis de la crítica d'òpera

La producció de La Fura del Baus de l'obra de Ligeti rep els guardons al millor muntatge i a la direcció teatral i musical

La Fura dels Baus durant una representació de  ’Le grand macabre’.

La Fura dels Baus durant una representació de  ’Le grand macabre’.

1
Es llegeix en minuts
CÉSAR LÓPEZ ROSELL / Barcelona

Un jurat integrat pelscrítics dels diferents mitjans de comunicació de Barcelona, en un convocatòria organitzada perAmics del Liceu, ha concedit aquest dimecres el premi al millor muntatge de la temporada del Gran Teatre 2011-2012, a'Le gran macabre' deGyörgy Ligeti i llibret en alemany del mateix compositor iMichael Meschke.Han estat també guardonades la posada en escena deLa Fura del Baus d'aquesta obra, a càrrec d'Álex Ollé i Valentina Carrasco, i la direcció musical de Michael Boder.

Notícies relacionades

El tenorRoberto Alagna, pel seu rol de Maurizio a 'Adriana Lecouvreur' de Cileà, iSondra Radvanovsky, pel d'Aida en l'òpera de Verdi del mateix títol, han obtingut el premi als millors intèrprets. El reconeixement al cantant més destacat en recital i concert ha estat per al tenor alemanyJonas Kaufmann per la seva actuació alFestival de Peralada. La jove soprano nord-americanaAngela Meade ha estat elegida com a cantant revelació pel seu paper de Leonora en la versió concert d''Il trovatore' de la mateixa mostra.

Premi especial a Joan Pons

El barítonJoan Pons, que va anunciar la seva retirada dels escenaris després de representar 'Aida' al Liceu, ha merescut el premi especial del jurat per la seva trajectòria artística. El guardó creat per destacar l'error més notable de l'exercici va recaure en la decisió de presentar en forma de concert i fragmentat el 'Faust' que va inaugurar la temporada del Liceu.