CANCEL·LACIÓ

Umberto Tozzi suspèn la seva gira espanyola per la pujada de l'IVA

El cantant lamenta la mesura i l'atribueix a la "terrible recessió" en la venda d'entrades i espectacles

Umberto Tozzi i Elena Ka, el 2003.

Umberto Tozzi i Elena Ka, el 2003. / AP / VANINA LUCCHESI

1
Es llegeix en minuts

El cantant melòdic italiàUmberto Tozzi ha suspès la seva gira espanyola, que començava el 8 d'octubre, davant lapujada de l'IVA que grava aquest tipus d'espectacles, que ha passat del 8 al 21%.

Aquesta "única i difícil" decisió està provocada per "la pujada de l'IVA, laterrible recessió en la venda d'entrades generalitzada en tots els teatres i espectacles en general, i la impossibilitat de poder incrementar el preu de les localitats per fer front aels costos i cobrir les previsions tant econòmiques com artístiques", han informat aquest divendres els organitzadors dels concerts.

Reemborsament de l'import de les entrades

"Lamentem profundament els inconvenients que aquesta decisió pugui ocasionar", afegeix el comunicat, que assegura que l'import de les entrades serà reemborsat a través dels mateixos canals pels quals van ser adquirides.

Notícies relacionades

Tozzi,conegut per èxits de fa tres dècades com 'Ti amo' o 'Gloria' i guanyador del Festival de San Remo el 1987, hauria debutat en directe a Espanya el 8 d'octubre al Teatro Nuevo Apolo de Madrid, la direcció del qual "lamenta els inconvenients que aquesta cancel·lació suposa" per al públic i la promotora del concert, Moon World Records.

Aquesta decisió, diu la nota, "demostra una vegada més la greu situació que viu la cultura al nostre país en aquests moments després de les dures mesures adoptades pel Govern".