reacció a la mort del pintor

Artur Mas: "Tàpies ha estat l'artista més radicalment català en el seu pensament, la seva expressió i els seus referents"

El president de la Generalitat destaca la universalitat de l'obra del pintor i la seva lluita contra el franquisme

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat,Artur Mas, considera queAntoni Tàpies ha estat "l'artista més radicalment català en el seu pensament, la seva expressió i els seus referents, i al mateix temps el més universal pel seu llenguatge i la seva projecció internacional". després de conèixer la notícia de la mort de l'artista, el president de la Generalitat ha traslladat el seu condol als familiars i ha destacat en un comunicat el gran prestigi internacional del pintor. Ha recordat la visita que va fer a casa de l'artista, el 28 d'abril, acompanyat pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell en què va tenir l'oportunitat de comprovar un dels elements distintius deTàpies, el seu compromís amb Catalunya. Mas considera que Tàpies va expressar públicament en els moments difícils de la dictadura franquista, participant en actes públics de l'oposició democràtica i a favor de la llengua i la cultura catalanes. "El seu estil ha quedat associat per sempre a una forma especialment genuïna d'expressar la catalanitat", ha afirmat Mas.

La presidenta del Parlament, Núria De Gispert, també ha exalçat la gran contribució d'Antoni Tàpies a "la cultura i art catalans i a la projecció internacional de Catalunya". En un comunicat, ha lamentat la mort d'"un català universal i un gran artista". De Gispert ha recordat que el 2005 Tàpies va cedir al Parlament el quadro7 de novembreamb motiu del 25è aniversari de la restauració de la Cambra, pintura que homenatja les 300 persones que es van reunir clandestinament per constituir l'Assemblea de Catalunya.