RELLEU AL CCCB

Prestigiosos intel·lectuals recolzen Ramoneda

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Prestigiosos intel·lectuals de tot el món han firmat un manifest en favor de l'encara director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Josep Ramoneda, on expressen la seva preocupació pel futur d'aquesta institució després d'anunciar la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona que no el renovaran al capdavant del centre.

Entre els firmants del document de suport hi ha figures rellevants com Eric Hobsbawm, Ismail Kadare, Timothy Garton Ash, André Gluksman, Zygmunt Bauman i Tzvetan Todorov.

En el manifest, els firmants consideren que Ramoneda «ha conduït impecablement el CCCB durant 17 anys». I expressen la seva «preocupació per les conseqüències d'aquesta decisió per al futur de la institució». Sota la gestió de Ramoneda, el CCCB,

Notícies relacionades

continuen, s'ha desenvolupat com «un laboratori d'innovació cultural, que ha donat una llista notable dels èxits reconeguts internacionalment gràcies a la recerca sense concessions de l'excel·lència en totes les seves àrees».

Sobre el futur, assenyalen els firmants, que «és imperatiu que el procés de selecció del nou director mantingui un impecable rigor i se centri en les credencials intel·lectuals, l'experiència i la capacitat de lideratge, i no en les lleialtats polítiques». Precisament, en la comissió municipal de Barcelona es va rebutjar ahir amb els vots en contra del PP i CiU la proposta del grup socialista que els representants municipals al CCCB proposin que l'elecció del substitut de Ramoneda sigui a través d'un concurs internacional.