El festival de cine fantàstic de Catalunya

La britànica 'Kill list' desconcerta en la secció oficial

1
Es llegeix en minuts
DESIRÉE DE FEZ
SITGES

Sorprenent, per imprevisible, brutal i guillada, és la pel·lícula britànica Kill list, l'entrada més interessant de la secció oficial a competició d'ahir. Dirigida per Ben Wheatley, explica d'una forma totalment inesperada la història d'un exsoldat reconvertit en assassí a sou. Arrenca com un thriller esmunyedís i desconcertant (to imprecís, caps sense lligar, pistes rares), deriva en un contundent esclat de violència i desemboca en una festa per als fans del cine de gènere: deliri, brutalitat i bogeria.

Notícies relacionades

Sense ser rodona, també és curiosa Red State, en què el ja veterà Kevin Smith flirteja amb el terror de tipus realista. També autor del guió, el director de Clerks (1994) i Mallrats (1995) no manté el ritme i la tensió de la seva proposta, centrada en uns xavals que cauen en mans d'una secta de fanàtics religiosos. Però, tot i així, Red State destaca per la seva potent descripció de personatges, el seu afiladíssim humor negre i alguna escena de terror contundent.

ISHIGURO A L'OMBRA / La tercera peça a concurs va ser Womb, coproducció entre Alemanya, França i Hongria. Dirigida per l'hongarès Benedek Fliegauf, passa perfectament per una adaptació lliure, descarada i inconfessa de la novel·la de Kazuo Ishiguro No em deixis mai. Apunta idees interessants, però mai arriba a disparar i es ressent d'una estètica de la desolació excessivament forçada.