INTERFERÈNCIES

L'Àsia en quatre ítems

1
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE

UN ALTRE ISHIGURO

Per a la gent de lletres, d'Ishiguro només n'hi ha un, l'escriptor postcolonial d'El que resta del dia. Però el mateix cognom pronunciat en cercles científics donarà peu a converses sobre replicants (i no els de No em deixis mai). Hiroshi Ishiguro, catedràtic de la Universitat d'Osaka i líder de l'ATR Hiroshi Ishiguro Laboratory, és un expert en intel·ligència artificial que

ahir va oferir una masterclass inquietant amb el títol de «Robots d'aparença humana: ciència-ficció o realitat?». Acabat l'acte, va quedar ben clar: la segona.

EROTISME FESTIU

3D Sex and zen: Extreme ecstasy és, com el seu nom suggereix, una seqüela en 3D de Sex and zen (1991), clàssic del cine eròtic de Hong Kong. Aquest gènere de cintes se suposa que són de consum privat, però dissabte centenars de persones no van tenir cap mena de problema a calçar-se unes maxiulleres vermelles cibernètiques i entregar-se al voyeurisme en massa.

MANGA VIU

El manga de ciència-ficció i acció Gantz és un fenomen al Japó, on ja se n'han editat 32 volums i no té signes de morir. En ell, un grup de persones s'involucra sense voler en un concurs de televisió que premia l'aniquilació d'extraterrestres. És imaginatiu, pervers i sexual. El díptic cinematogràfic (a Sitges es poden veure les dues entregues) comparteix els dos primers adjectius, però no tant el tercer; el produeix una major i segons quins riscos són difícils d'assumir avui dia. En qualsevol cas, bé.

Notícies relacionades

TRANSFUSIÓ

Últim ítem asiàtic (o gairebé). Vampire és una pel·lícula del japonès Shunji Iwai, però filmada en anglès i poblada per cares més o menys populars de l'Amèrica del Nord, com Amanda Plummer (la Honey Bunny de Pulp fiction), Kristin Kreuk (la Lana de Smallville) i Rachael Leigh Cook. Dit tot això, la pel·lícula és personal fins al moll de l'os i en comptes d'apostar pel romanticisme o el porno tou, ho fa per la depressió i la lentitud.