ENTREVISTA

Marisa Paredes: "Anaya tocarà el cel amb Almodóvar"

"Ningú que vegi aquesta pel·lícula pot no sortir enamorat d'Elena", assegura la noia Almodóvar des de fa gairebé 30 anys

Elena Anaya i Marisa Paredes en el ’photocall’ de ’La piel que habito’.

Elena Anaya i Marisa Paredes en el ’photocall’ de ’La piel que habito’. / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts

Marisa Paredes, que aquest any complirà mig segle en la professió, està convençuda que la nova noia Almodóvar,Elena Anaya, tindrà molt recorregut amb el director manxec.

Després de veure-la en la primera projecció deLa piel que habito, en què Paredes interpreta Marilia, una mare molt especial, ja li va augurar a l'actriu palentina que ambPedro Almodóvar"tocaria el cel".

En una entrevista amb EFE, realitzada durant la promoció de la pel·lícula a Madrid, Marisa Paredes, que va debutar al teatre amb la companyia de Conchita Montes als 14 anys, va reconèixer que se sent privilegiada de ser unanoia Almodóvardes de fa gairebé 30 anys.

Perquè Paredes és, també i entre altres coses, Premio Nacional de Cinematografia (1996); Premi Sant Jordi (1992); Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes (2007), i ha presidit l'Acadèmia Espanyola del Cine entre el 2000 i el 2003.

I, a més, la Sor Estiércol d'Entre tinieblas (1983) és una actriu generosa. Per això no dubta a assegurar que Elena Anaya, que li recull el testimoni de noia Almodóvar 28 anys més tard, "és una actriu extraordinària, d'una màgia increïble davant de la càmera, a qui no pots deixar de mirar ni un segon".

"Jo crec que Pedro la utilitzarà moltíssim i farà moltes coses amb ella; quan vaig veure la projecció, ja li vaig dir, tocaràs el cel, primer --apunta-- perquè s'ho mereix, i després, perquè ningú que vegi aquesta pel·lícula pot no sortir enamorat d'Elena".

Treballar amb Almodóvar

ALa piel que habito, unthriller en quèAntonio Banderasinterpreta un cirurgià psicòpata obsessionat per crear una pell que no es cremi després de perdre a la seva dona en un incendi, Marilia és la mare, una mare racial, irracional, absoluta i terrestre.

Marilia, explica Paredes, "té un cert seny, encara que tampoc és un ésser completament innocent". "Ella ha viscut coses molt tremendes en la seva vida, que ha superat perquè és com una lloba; té una gran força i ho tira tot endavant, però té sempre la sensació real que hi ha perills que planen sobre la seva vida", un d'ells Vera, el personatge que interpreta Anaya.

Paredes afirma que treballar amb Almodóvar és "diferent", com és "diferent el seu cine, diferents els seus temes, diferent el que planteja i com ho resol: és totalment diferent treballar amb ell que amb altres".

Notícies relacionades

El director manxec, que ha comptat amb ella en algunes de les seves millors pel·lícules --Tacones lejanos(1991);La flor de mi secreto, (1995);Todo sobre mi madre, (1999) iHable con ella(2002), és, des del seu punt de vista, "completament excepcional".

També confirma que el nivell d'exigència del director, que és "altíssim", situa en primer lloc el repartiment: "El dia que ho decideix, aquest és el repartiment i no pot ser cap altre".