CANVI EN LES INSTITUCIONS

Villatoro proposa que el Llull projecti Catalunya a Espanya

El director donarà prioritat a les ajudes davant les "grans operacions de prestigi"

Vicenç Villatoro.

Vicenç Villatoro.

1
Es llegeix en minuts
ERNEST ALÓS / Barcelona

El nou director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, es planteja com un dels seus objectius ampliar la seva actuació de promoció exterior de la cultura catalana a la resta d'Espanya i restablir les relacions amb l'Instituto Cervantes i els escriptors catalans en llengua castellana.

Una vegada completat l'equip amb la incorporació d'Àlex Susana com a número dos, i iniciades les retallades encomanades pels governs català i balear, aquestes propostes formen part d'"una certa refundació, sense canviar els objectius de fons", que són que "la cultura catalana sigui visible al món".

Notícies relacionades

Segons Villatoro, el Llull ha de seguir apostant per "la creació d'imatge de marca per a la cultura catalana" (i aquesta marca hauria de ser la de la "vitalitat") i per "les accions molt capil·lars, a vegades invisibles, de suport a la gent que fa coses fora, cosa que no es limita a vendre, a fer de mànager, sinó que la cultura catalana respiri internacionalment". I si alguna d'aquestes dues vies ha de patir menys les retallades és "el suport a l'empresa i al creador concret", davant "les grans operacions de prestigi".

>> Més informació a l'e-PeriódicoMés informació a l'e-Periódico