NOMENAMENT

Mascarell encarrega a Villatoro una retallada del 10% al Ramon Llull

El nou director no es planteja prescindir de la Biennal de Venècia

Vicenç Villatoro.

Vicenç Villatoro.

1
Es llegeix en minuts
E. A.
BARCELONA

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va encomanar ahir al nou director de l'Institut Ramon Llull (IRL), Vicenç Villatoro, que redueixi en un 10% el pròxim pressupost de la institució que vetlla per la promoció exterior de la cultura catalana. El Consell Director de l'IRL, integrat per representants dels governs català i balear, va designar ahir Villatoro per al càrrec, vacant des que el 31 de desembre va cessar el seu antecessor, Josep Bargalló.

Villatoro presentarà al consell, d'aquí set setmanes, un projecte d'actuació per a la pròxima legislatura, així com una proposta de nou equip directiu. Malgrat la necessitat d'ajustar els recursos del Llull, segons Villatoro «difícilment es replantejaran operacions com la participació catalana en la Biennal de Venècia o la gran exposició de Joan Miró a la Tate Gallery». L'antològica de Miró s'inaugurarà a Londres al mes d'abril i estarà oberta fins al setembre del 2011. Seguidament es traslladarà a Barcelona i, el 2012, a Washington.

Notícies relacionades

PROJECCIÓ EXTERIOR / «Entre els requeriments essencials de la cultura catalana i balear hi ha el de sortir fora. Hi ha una potència de creació cultural que no en té prou amb el mercat interior i que ha de tenir els instruments necessaris per poder sortir fora. L'Institut Ramon Llull és la institució a qui li correspon aquesta tasca», va plantejar Villatoro després de la confirmació del seu nomenament.

El conseller Mascarell i el titular del departament de Presidència del Govern balear, Albert Moragues, van destacar el coneixement del nou director tant de la realitat catalana com la balear.