rock

Sorkun ofereix un recital acústic al festival Euskal Herria Sona

La col·laboradora de Fermin Muguruza hi actua amb dos guitarristes

Sorkun.

Sorkun.

1
Es llegeix en minuts
J. B.
BARCELONA

Els seguidors de Fermin Muguruza tenen molt present la figura de Sorkun, cantant adjunta en els projectes Dub Manifest i Kontrabanda i implacable animadora escènica. Fa vuit anys que va emprendre una carrera paral·lela amb un projecte propi que ha anat canviant de pell i cobrint registres acústics, elèctrics i rockers. Demà es mostra en la 13a edició d'Euskal Herria Sona, festival de música basca desplegat al llarg de la tardor.

CÒMPLICE DE NEGU GORRIAK / Sorkunde Rubio es va donar a conèixer a mitjans dels 90, quan es va incorporar a Kashbad. La seva tasca va cridar l'atenció de Fermin Muguruza, que la va fitxar perquè participés en un disc de Negu Gorriak, Ideia zabaldu. Va ser el punt de partida d'una relació que es va intensificar en la carrera solista de Muguruza. Sorkun no va prendre part en Brigadistak Sound System, però sí en la seva gira i en altres projectes posteriors, que va compaginar amb col·laboracions amb grups com Su Ta Gar i Nación Reixa.

Notícies relacionades

El 2002 va formar la seva pròpia banda, que va debutar amb Onna, un disc de rock robust amb ingredients electrònics pels quals va apostar més a fons en el seu successor, Duna, que va gravar després d'actuar per mig planeta amb Muguruza en la seva gira d'In-komunikazioa. El seu últim disc és Sorkun & Vicepresidentes, aposta per un rock obscurantista de textura gairebé metàl·lica.

No serà aquest el so que dominarà en la seva actuació a Euskal Etxea. Sorkun ve amb el seu Akustia tour, acompanyada de dos guitarristes, Gorka Sesma i Iker Alvarez. Anuncia un repertori que cobreix totes les seves etapes i versions de peces bluesístiques de Skip James, Howlin' Wolf i Shemekia Copeland.